1. 1.
    +2
    dostum zevkler ve renkler elbetteki tartışılmaz. işi bilen eski adamlardansın vesselam. ben de metal müzik severim ama bu yazdığın grupların bir kısmının malum vokalleri çok ince sesli. o tarzdaki trash vokallerini pek sevmiyorum. müzikal olarak, sözler olarak vs. tamam ama.

    her neyse. ben şu an tek tük dinleyebiliyorum ve eskilere çok da aşırı bağlı değilim. hani o gitar solosu dinleyip kendinden geçen panpalardan olmadım hiçbir zaman.

    bilirsin ki, 70'lerin metal grupları dendi mi; aerosmith, led zeppelin, deep purple, night sun, uriah heep, warhorse, warpig, ufo, black sabbath, judas priest da giriyor işin içine.

    bu arada eskiler demişken accept ve slayer'ın yerleri de ayrıdır bende.

    edit: bu arada kuzenimin binliği sayesinde, daha 10 yaşımda iken (1992) iron maiden, ac/dc, metallica, slayer vs. ile tanışmıştım. o yıllarda bu gerçekten farklı birşeydi bilirsiniz. geçen bunca zaman içerisinde, tencere-tava ile noise yapan amatör japon gruplarından tutun, çekoslavak grindcore gruplarının demolarına kadar pek çok şey dinledim. ha bunu da niye yazdım, gelip mal mal laf etmeye kalkan ve bana "sen ne biliyon amk" diyebilecek liselileri önceden uyarmak için.
    ···
   tümünü göster