1. 26.
    +1 -3
    aklımdan geçen 2 şey vardı, burda bi çoğumuzunda her mevzuda aklına gelen 2 şeydir bu.

    aslında 2 den fazlaymış şimdi düşününce öyle çıktı sonuç, neyse

    • bu adamlar hap, esrar yahut başka yabancı bi madde hiç olmadı alkol almasa. bu semtin çocuğuna ki adamlar yabancı suratlarından belli çardakta koskoca adamlar varken atar yapamaz, diklenemez, büyük harflerle konuşamaz.
    • bu adamların ceplerinde emanet yoksa eğer, hap map bile atsa zütlerine güvenipte tanımadığı adamlara bulaşamaz. güvendikleri bişey illa ki vardır kiii o da bizde yok. temiz çocuklarız bin şükür
    • bu adam emaneti burda benim bir arkadaşıma saplasa, kafası atıpta. kim vericek o çocuğun hesabını? sorarım abicim size. o çocuğun ailesine biz ne dicez?
    - ee, afedersiniz teyzecim. biz bu akşam x'le çardakta oturuyoduk sora çocuklar geldi yan baktık sora x'i bıçakladılar, çocuk komada.. mı dicez?
    ben diyemem moruk. siz gidin diyin ben yapamam. o vebali alamam

    - biz bunları bi şekilde dövdük diyelim. bu olay kapanır mıydı burda? adamlar kürt diyorum. elin dağlısı. inşaatcısı. gecekonduda 3 kuruşa talim edip hayatın anasını avradını elinden geçirmiş çocuğu. bırakır mıydı o olayı orda? içimizden birine kalıcı hasar vermeden( en azından başka bi zaman ), içi rahat edipte başını yastığa koyabilir miydi?

    - ailem.. annem. abim. bana bişey olsa onlar nolcaktı. evlat acısından büyük başka acı var mı?

    böyle uzar gider aslına bakarsanız.

    ama çocuk bi cevap bekliyodu ve bişeyler demem gerekti artık.
    girdim bende söze.
    ···
   tümünü göster