1. 1.
    0
    panpalar aranıyor.bi kaç sorum olacak.
    şimdi ben sokakta en fazla 2-3 aylık bi kedi buldum. deli gibi yağmur yağıyor. bekledim baya anası falan yok. ıslansa ölecek. aldım eve.
    böyle siyah benekli bişey. güzel bi dişi, atlıyor zıplıyor oynuyor çok aktif.
    ama kustu panpalar. kötü bişey mi var acaba? ılık süt verdim ekmekle karışık. kedi maması yok ama almaya çalışıcam, hoş cumaya kadar 50 lirayla idare etmem lazım.
    bunun paraziti bilmemnesi var. yakında veteriner vardı sordum 5 liraya paraziti yaparım dedi.ama öbür aşılarına tanesi 50 lira dedi kaldım.ama belediye 20 liraya yapıyormuş snrm. artık para bulursak yaptırıcaz. evde kalacağı kesin değil ama bunu alıp da sokağa bırakamam snrm, ölür.
    bir de miyavlıyor paso.eve girmeye çalışıyor kapının dibinde bekliyor. yalnız kalınca miyavlıyor paso. niye oluyor bu?
    bi yardım panpalar.

    edit1: veterinere zütürdüm. steteskopla dinledi ciğeri falan iyi dedi ama bağırsaklarında parazit varmış. parazit aşısı yaptı, yanında bi de mama verdi küçük kutuda.ton balıklı bişey. miyavlaması da açlıktandı snrm yiyince sustu.
    bi kutuya gazete buruşturdum hemen yerleşti. şimdi dışardan toprak alıp koyucam ufalayıp, idare etsin kum alana kadar.
    ama aşılar ne öyle ya,tanesi 50 tlmiş.250ye yaparım dedi.ama istanbul vet fak ucuza yapıyomuş, bide belediye, onlara bakıcam.
    burnunda sert siyah bi tabaka vardı onu temizledi,ama genel temizlenmesi lazım. tüyleri temiz değil.onu nasıl yapıcam?
    bu arada en fazla 1.5 aylıkmış. daha çok küçük.

    edit2: hayvanları çok severim amk. yolda yerde sülük görsem ezilip ölmesin diye çimlere koyarım. daha önceden hamster besledim, büyük hayvan olmasa da o da can. sokağa bırakmak istemiyorum ölür çünkü karanlık, yağmur yağıyo. aldığım yerin yakınında fare yuvası vardı kedi kadar fare çıktı içinden. sokağa bırakmayı düşünmüyorum merak etmeyin.
    @30 dıbına koduğum, sokakta bırakayım da ölsün mü? hayvan bakmayı bilmiyorum ama niye soruyorum burda, öğrenmek için.
    capsler gelecek arkadaşlar. aşı fiyatlarını bilmiyorum, öğreneyim yardım edecekler ona göre eder. yada bildiğiniz ucuz yer varsa orada yaptırabilirim.

    edit3: beyler kedi erkek sanırım.tam anlamadım, veteriner de tam anlayamadı. erkek sanırım dedi baktı fln. erkek beslemenin ne gibi eksileri var?

    edit4: panpalar buna iç parazit aşısı yaptırdım.ama karma da yaptırmam gerekiyor sanırım. daha 2 aylık. dış parazit de varmış sanırım. belediyede yaptırıcam orda ucuz oluyomuş. parazitleri kaç günde bir yaptırıcam? bu aşılar ne kadara gelir?
    ···
   tümünü göster