1. 1.
    +7 -1
    atatürk'e dinsiz diye propaganda yapan sakallı adamlar, bu gençliği dinden soğutan adamlardır.

    ota taka haram diyip insanın hayatını kısıtlayan cübbeli adamlar, bu gençliği dinden nefret ettiren adamlardır.

    dinden konu açıldıgında fikrini söylediğin an haaşaaa çarpılırsın kafir diyen adamlar, fikir özgürlüğünü kısıtlayıp bu ülkeyi dine düşman edecek kadar nefret ettiren adamlardır.

    hala osmanlının varlığıyla yaşayan, osmanlıyı eleştirmeye bile fırsat sundurmayan gerizekalı adamlar, bu ülkenin gençliğini geçmişine soğutan adamlardır. kimse bilmez osmanlının 3 kıtaya hükmettiği devirde istanbul'un 5 gün yağmalandığını mesela.

    ve bir yaşanmış hikaye bir din kültürü dersidir. tartışma kaderin varlığıyla yokluğudur. kendine sivri ve mantıksal cevaplar veren öğrenciye köpüren din kültürü öğretmeni çocuğa çok biliyosun sen kalk ettahüyaatüyü oku der. çocuğun bilmiyorum lafı üzerine öğretmen sen daha ettahüyatüyü ezberleyemeyecek kadar gerizekalısın, birde kalkmış benimle tartışıyosun der.

    sınıf şakirt bir sınıftır, kısa sürede bu diyalog okula duyulur. öğrenci dışlanır. çocuk anadolu lisesinden düz liseye geçiş yapmak zorunda kalır. ilçe küçük bir ilçedir din kültürü öğretmeninin çevresi geniş olduğu için diğer anadolu liseleri çocuğu kabul etmezler.o güne kadar sadece dersleriyle alakalı olan çocuk düz liseye geçtiğinde nekadar çakal varsa dost edinir. esrarıydı kubarıydı ne varsa bulaşır. en son çakal bir arkadaşıyla motorgiblet kazasında ölür.

    evet herkesin fikir özgürlüğü olsa, hiçbir sorun kalmayacak aslında.
    ···
   tümünü göster