1. 1.
    +2
    özet geçicem

    müjdat gezen sanat merkezi.. akıllara gelen ilk şey ( abi müjdat gezen lann illa bir şey olursun burdan çıkınca ) oluyor.

    amma velakin durum biraz farklıdır. okulun ciddi eksileri var ;

    1) bilindiği gibi msm' nin yök'e bağlılığı yoktur. bu yüzden istanbul'da öğrenci kartı alamayacaksınız. ( metrobüs 3 lira oldu hatırlatayım )

    2) okulun yök'e bağlılığı olmadığı için 4 sene boyunca okuduktan sonra size diploma verilmez maalesef. ve nolur ? askerliği tecil ettiremezsiniz. başka ? askerliği uzun dönem yapmak zorunda kalırsınız. çözüm ? açıköğretimden bir bölüm okumak. ee nerde kaldı bu okulda harç ödememe esprisi ?

    3) yetenek sınavına girmeden önce kefilinize bir belge imzalatırlar. veliniz nede olsa o belgeyi gözü kapalı imzalar. amaaaa..

    yetenek sınavını kazandığınız an kaydolmama şansınız yok artık okuldasınız. ha bu şansı yaratmanın bedeli (3.500€)

    okudugunuz süre boyunca bütün derslerin 3/2 sine katılmak zorundasınız. ha katılamam ben okadar diyorsanız ( 3.500€)

    herhangi bir derste başarısız olma gibi bir lüksünüz yok. ha var diyorsanız (3.500€)

    tekrar söylüyorum. okul yök'e bağlı olmadığı için hiçbir öğrenci kurumundan yararlanamıyorsunuz. m.e.b' na bağlı bir akademi burası.

    yeeaa abi burdan birsürü ünlü çıkmış diyenler de olacaktır elbet ;

    o ünlülerin yarısından fazlası önce bir devlet konservatuvarı bitirip ( mimar sinan gibi istanbul üniversitesi gibi ) ondan sonra müjdat gezen sanat merkezin'de 2-3 akşam okulu dersine katılıp buradan pazarlanmışlardır.

    yaaaani : msm'yi kötülemek gibi bir amacım yok fakat eksileri çok çok fazla olan bir okul. ve çok gözde duruyor. burdan çıkan ünlüler sadece burda eğitim görmüş değiller ! eğer bu sektörde kalıcı olmak istiyorsanız bence müjdat gezen kesinlikle 2. planınız olmalı diyorum.
    ···
   tümünü göster