1. 1.
    +6
    01.01.1938-12.10.1978 ölümünün 33. yılında koca kaptan gürsel aksel'imizi saygı ve sevgiyle anıyoruz...

    manisa gençlikspor'dan göztepe'ye transfer oldu, aralıksız 17 yıl bu takımda oynadı ve 11 yıl kaptanlığını yaptı. milli formayı 15 kez giydi. futbolu 1972'de bıraktıktan sonra antrenörlük yaptı. 13 ekim 1978'de rizespor'u çalıştırırken bir benzin istasyonundaki patlama sonucu hayatını kaybetti. i̇zmir'in sembol futbolcularından biri oldu ve göztepe stadı'na adı verildi

    5 kez millî takımlara çağrılan gürsel aksel, 2 kez türkiye u-21 ve 3 kez de türkiye a forması olmak üzere toplam 5 kez millî formayı giymiştır ve müsabakalarda 1 gol kaydetmiştir. bu karşılaşmalardan hariç 12 kez türkiye ordu millî takımı için oynamıştır.

    "biz bugüne kadar göztepe de formamıza hiç ihanet etmedik ettirmedik size şerefli bir forma bıraktık " gürsel aksel...

    göztepeli futbolcuların birbirlerine olan saygı,sevgi ve bağlılıkları dünyanın hiçbir takımında görülmez. transfer sezonu gelmişti: koca kaptan gürsel aksel'i fenerbahçe istiyordu. fenerbahçe'nin başkanı müslüm bağcılar idi. bizleri ziyaretinde gürsel'i istediğini ve bu transferin gerçekleşmesi içinde her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu söyleyip bizlere 8 adet açık çeki imzalayıp uzattı ve "üzerilerini siz doldurunuz" dedi. her zaman ki gibi odaya ilk olarak kaptanımız gürsel'i çağırdık. müslüm bağcıların çekinin gösterdik. bağcılar ile yaptığımız tüm konuşmayı kendisine naklettik. koca kaptan gürsel bize döndü. " "siz ne verebiliyorsunuz ?" diye sordu. o gün için bizim verebileceğimiz azami rakam 150-200 bin tl olabileceğini söyledik.

    gürsel müslüm bağcılar'ın 8 adet çekini elinin tersiyle bir kenara itip boş mukaveleyi imzalayıp bizlere döndü. "müslüm bağcılar'a benim adıma teşekkür ediniz ve çekleri iade ediniz." diyerek dışarı çıktı. dışarıda imza için sıra bekleyen arkadaşlarına dönüp, "ben imzaladım. şimdi sizlerin ekgibsiz imzalamanızı bekliyoruk1 diyerek tüm arkadaşlarının yine göztepe'de kalmalarını sağladı.

    benim içimi en çok parçalayan gürsel aksoy anısı;

    gürsel aksel, göztepe ile bir çok başarılara imza attı. göztepe'nin avrupa kupaları'nda çeyrek final ve yarı final oynadığı dönemlerde ve iki türkiye kupası, bir cumhurbaşkanlığı kupası kazanılmasında büyük pay sahibi oldu.
    futbolculuk döneminde tarihi başarılara imza atan gürsel aksel, antrenörlük döneminde göztepe'nin 2.lig'e düşüşüne tanık oldu. hem de son maçta göztepe'ye rakip olan orduspor'un başında. 1976-77 sezonu. göztepe ligde zor günler yaşıyor. ligin son haftasına girildiğinde göztepe ordu deplasmanına gidiyor. o dönemde gürsel aksel orduspor'un teknik direktörü. göztepe bu maçı kazanırsa ligde kalacak, kaybederse küme düşecek. maçtan önce göztepeli yöneticiler koca kaptana adeta yalvarıyor. "aman gürsel, göztepe'nin kaderi senin elinde. bize bir puan bile yetiyor. futbolcularla konuş, bu işi bağla" diyorlar. koca kaptan duyduklarına inanamıyor ve yerinden fırlıyor.
    "siz hiç futbolcunuza bu maçı satın diyebilirmisiniz? biz bugüne kadar göztepe'de formamıza hiç ihanet etmedik, ettirmedik. size şerefli bir forma bıraktık, düşeceksek şerefimizle düşeriz. kalbim göztepe'yle ama ben böyle bir şey yapamam" diyor.
    aksel, maçtan önce soyunma odalarına gidip futbolcularına "arkadaşlar. benim kanım, canım her şeyim göztepe. ama sakın bana bakıp duygusal davranmayın. çıkın mertçe, erkekçe oynayın ve maçı kazanın" diyor. orduspor o maçı 2-1 kazanıyor ama maçtan sonra orduspor soyunma odası ölü evi gibi. futbolcular gürsel aksel'i maç bitiminde hüngür hüngür ağlarken buluyor, onu teselli etmeye çalışıyor. aksel, kimseye haber vermeden kula'ya gidiyor ve tam 1.5 ay hiç ama hiç kimseyle konuşmuyor. yakınları onun sağlığından endişe ediyor, aksel göztepeli arkadaşlarının ısrarıyla izmir'e zor getiriliyor...

    http://www.youtube.com/watch?v=EwP4hUkrA74 isyan marşı!

    http://www.youtube.com/watch?v=d0ctWaUNfzk göztepe sen başkasın

    http://www.youtube.com/watch?v=xbWQAffjbMs hanhukei - sesim kısık göztepe marşı

    http://www.youtube.com/wa...AijOM&feature=related hankuhei - gürsel'in gülüşü

    ruhun şaad olsun koca kaptan unutmadık unutturmadık...

    dip not: sizden tek bir ricam var kankalar bu başlığın altında küfür etmeyin...
    ···
   tümünü göster