1. 251.
    +9 -1
    beyler kusra kalmayın amk yerine daha yeni giriş yapabildim.O yüzden geö kaldım.Bu arada site neden böyle yavaş bilen söylesin lütfen.
    Sosyal Çevrenin Değişimi ve Bireyin Bunu Algılaması
    Evet beyler şimdi sosyal çevrenin değişimini ortalama bir insanın hayatı üzerinden ele alarak anlatacağım.
    Şimdi ilk başta aile bizim için her şeydir. Falan filan. Sonra ilkokul ortamı başlar pek srounlu bir ortam değildir.Çünkü büyük hedefler sıkıntılar yoktur. Ortaokul da işte yavaş yavaş başlar.Ama pekte giblenesi değildir. Asıl sorun kendini lisede belli etmeye başlar.
    Çünkü beyler hepimiz ilköğretimi yaşadığımız semtin sınırları içinde tamamlarız.Ve özellikle yaşadığınız semt sizinle aynı gelir eğitim kültür düzeyine yakın hayata bakışları benzer insanlarla doludur. istisnaların amk. Burda rahatızdır.Din siyaset vs. bizi ilgilendirmez.Ama lise işin içine girdi mi durum değişir. Anadolu fen anadolu örtmen falan kazananlar bakarlar ki ortam farklı. işte pek çoğumuzun ezikliği ilk hissettiği anlardır bunlar.Çok farklı semtlerden çok farklı eğitim ve kültür düzeyinden insanlar vardır. işte asıl hayatın gerçekleri denen olay burdadır. Yani gerçekten sizden çok farklı düşünen insanları görürsünüz. Herkes lise de kendini kanıtlama ihtiyacı duyar. Kızlarla ilgilernirsiniz hem yaşınız gelmiştir hem de kızlar ilgi çeken türdendir. Burda devreye genel kültürü iyi mekanları semtleri bilen oturmasını kalkmasını bilen çevresi geniş özgüven sahibi binler devreye girer. işte ezikliğin düşünülmeye başlandığı durum da burasıdır.Çünkü kimse kimseyi tanımaz iken o lavuklar kendilerini kanıtlamışlardır.Siz hala beklemedesinizdir. işte lise ortamı böyle triplerle kendini kanıtlama olgunlaşmadan olgunlaşmış imajı vererek geçer.Ki bu yüzdendir ki sözlükte liseliler bu kadar hor ve hakir görülürler ki haktır da.Neyse son devre üni.Üni çok değişiktir her yer de her üni.de ortam çok farklıdır genel bir tarif imkansız gibidir.(Ortak olan tek şey üni.de kızlar çıkma teklif ederler.)Üni de arkadaşlıklar değişir yaşam kavgası başlar birey olgunlaşır. Lise de ezikse ordan kaptıkları ile kendini bu yeni ortam da kanıtlama ihtiyacı duyar bu yüzden üni büyük bir şanstır. Sizin gibi yüzlercesi vardır. Herkesi tanıyamaz her şeyi bilemezsiniz. Kimi eylem kovalar kimi ders kimi muhabbet kimi kız ama yüzlerce kişi olunca artık iş sıradanlaşır doğallaşır ki güzelliği de budur zaten. Artık kişilik sorunları biter Tanrı var mı ergen tribi bir kenara itilir?Üni rahattır serbesttir. Harikadır.Üniyle ilgili bir şey yazmayacağım okuyan herkes farkı anlayacaktır zaten.Şimdilik bu kadar okuyun binler devamı gelecek
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster