1. 1.
    -1
    özet geç bin yazacaklar ö'den sonrasını okumayıp gibtir olup gidebilirler.
    insanoğlu var olduğundan beri yapılan bir tartışma konusunu bir taşşak konusunu sizlerle konuşmak istiyorum.
    herkes şu soruyu en az bir kez sormuştur; ölümden sonra bir hayat var mı ?
    ve bu soruya herkes kendi inanışı ve bilgisi dahilinde çeşitli cevaplar vermiştir. benim merak ettiğim nereye gittiğimizden çok nereden geldiğimiz.
    --
    varsayımlara gelirsek.
    her şeyin ilahi bir güç tarafından yaratıldığı en kabul gören hipotez.

    peki her şeyi ilahi bir güç yarattıysa onu da yaratan bir şey olması gerekmez mi?
    tanrı varsa onu yaratan başka bir tanrı daha olması gerekir. biraz daha basite indirgersek dıbına koyduğum evreninde 0 yaşam varken birden +1 olamaz. o ilk yaşamı, ilk hareketi, ilk enerjiyi (artık ne gibim diyorsanız) başlatacak başka bir gücün olması gerekir.

    ikinci varsayım
    vahdet-i vücud yani varlık birliği. yaratan ile yaratılanın aynı olduğunu evrendeki her şeyin tanrının birer yansıması olduğunu savunur.

    panteizm yani tüm tanrıcılık düşüncesi de vahdet-i vücüd düşüncesinden etkilenen spinoza tarafından ortaya atılmıştır. evreni tanrı olarak kabul eder ve evrendeki her şey tanrının bir parçasıdır. tanrı her şeydir ve her şeyde tanrıdır.
    buraya kadar mantıksız bir kısım yok. i̇kisini tek başlıkta topladım çünkü aynı kapıya çıkıyorlar. (tabiki sadece ana hatları ile)

    peki her şey tanrı ise ve tanrı her şey ise çocuğunu öldüren banka soyan küçük kızlarla ilişkiye giren yalan söyleyen zina yapan alkol içen insanlarda tanrının bir parçası olmalı. yani tanrının kötü bir yanı da olmalı. hadi bu bir şekilde kabul edilebilir.
    peki tek evren, tek tanrı varsa paralel evren nedir? bu evrendeki tüm parçalar tanrıyı oluşturuyorsa öteki evrendekiler neyi oluşturuyor?

    üçüncü varsayım

    bilimin gelişmesi ile gittikçe daha fazla anlam kazanan bir görüş ateizm. tanrı inancının ve teit(teizm'e göre tanrı vardır ve tanrının insanları doğru yola sokmak için insanlığa göndermiş olduğu peygamberler ve dinler vardır.) inançların reddidir.
    materyalizm ( varolan her şeyin maddi olduğunu, her şeyin maddeden oluştuğunu ve bilinç de dahil olmak üzere bütün görüngülerin maddi etkileşimler sonucu oluştuğunu öne süren, a priori olan hiç bir metafiziksel kavram kabul etmeyen felsefi kuramıdır.)ile bir bağı olduğu aşikardır. anka kuşu tek boynuzlu at nasıl gerçek dışı bir efsane ise ve dış dünyadan soyut ise tanrı da öyledir. kısacası zihinlerde varolan ve tanımlı kavramların dış dünyadaki varlıklarının reddedilmesidir.

    soyut dediğimiz kavram insanoğlunun şekillendirdiği bir kavram değil midir? 21. yy dünyasında bile insan beyninin kısıtlı bir kısmını kullanabilmekte ve adlandıramadığı anlam veremediği olayları ya tanrının işi diyerek kabul etmekte ya da reddetmektedir.
    bilmiyorum demek yerine allah'ın işi demek ya da reddetmenin bir çözüm sunmadığı ortada binler.
    sizin varoluş hakkındaki görüşünüz nedir benim kafam iyice karıştı amk yerinde.

    seviyeyi çok yükselttim galiba
    seviye düşürücü: am züt meme am züt meme oyhhş

    edit: ateist deilim şakirt hiç değilim
    ···
   tümünü göster