1. 476.
    +9 -1
    Ben merkeziyetçilik.
    Sanırım başlık pek çok şeyi açıklıyor kalanları ise ben açıklayacağım beyler.
    Ben merkeziyetçilik.
    Evet beyler toplumda kabul etsinler etmesinler tüm ama tüm bireylerin beyninde var olan bu olgu bizim işimize çok yarayacak. Nasıl mı?
    Şimdi şunu unutmayın ben olayı herkeste vardır şimdi bu etti mi size bir?
    ikincisi ise insanların sosyal çevrelerinde ki yerlerine çok büyük bir etkisi vardır.
    Pragmatizm faydacılık ve bizi neden alakadar ediyor amk bu da üç
    ilk önce herkes kendi için uygun olan iyi olan ortamda takılmaya çalışır. Yani amk güzel kızları resmen kendi aralarında konsey kurmuşlardır birbirleriyle takılır yer içer sıçar gezerler. tabi bu konuda ekonomik durum çok önemlidir takılmalarında. Neyse marjinal huurnun marjinal çocukları havalı binler kendi aralarında bir ortam kurar ve en havalı olurlar. inek tayfa genelde birbirleriyle takılırlar. Orta halli sıradan erkeklerde birbiriyle. Beyler bu lisede de ünide de değişmez.Biz de işte kendimize göre biraz onla biraz bunla genelde de tek takılırız.
    Herkes en havalı ortamda olmayı en havalı kişi olmayı ister. Kimse ortam olsun yeter demez herkes kendine en iyiyi yakıştırır.Ama herkes yerine razı olmak zorundadır.
    Bu sosyal kutuplaşmayı koruyan sorun çıkmasını engelleyen hep üst tabakadır. Engeller niye çünkü işine geliyor da o yüzden. Nasıl yani sizle fazla takılmazlar ama size iyi davranırlar falan.Üstündürler ama belli etmiyor gibi yaparlar. Açıktan üstünlük sorunlara sebep olabilir. Mesela diğer kızlarla işi düştüğünde konuşur ay canım falan der onlara iyi davranır cart curt.Ama o kadar. Aynısı havalı erkek tayfa içinde geçerlidir.
    Şimdi pragmatizmden girelim beyler. Bütün havalı tipler size işi düştüğü zaman yaklaşırlar.Örneklerle açıklayayım. Havalı kız arkadaşları olmadığında sizle takılır tek kalmamak için sanki bir de canciğer gibi davranır. havalı erkek ne bileyim halısaha maçına kaleci lazımdır size yaklaşır.Ödevi vardır size yaklaşır.Bir kitap falan isteyecektir size yaklaşır. Yoksa normalde sizi giblemezler çünkü hepsi fayda peşinde koşarlar. Hiçte utanmazlar arasıra da sizle bir kaç muhabbet yapar sizi ayakta giberler. Yani şöyle sizin adamla ortak bir şeyiniz yok konuşacak lavuklar dillerine yapışmış bir kaç olayı anlatır dururlar.ya işte halısahada nasıl kaleciydin karşim.Ya hocaya nasıl ayar verdin ama arkalarını döndüklerinde siz yoksunuz bambaşka bir aleme giderler. işte bütün havalı tipler bu huur çocuklukları ile bakın ne kadar iyi görünselerde toplumda sizin yerinizi belirlerler. Yani havlamadan bir kaç kemik atıp sizi avuturlar.
    Şimdi bize düşen nedir ne yapacağız falan sonraki entryde anlatacağım çünkü çok ama çok uzun oldu
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster