1. 1.
    +317 -114
    açık ve net. dıbına kodumun malları gitmeyin lan. siz ölünce vatan mı kurtuluyo? 30 yıldır aynı tas aynı hamam. annelerinizden babalarınızdan başka adlarınızı hatırlayan da yok. devleti bizi korusun diye kurmadık mı cahil binler. harcama yapacaksa teknolojiye profesyonel orduya yapsın huur çocukları.

    ha beyler aklıma gelmişken, bu zorunlu askerlik taku yüzünden iş bulamamak da cabası. her türlü angarya. insan hakları evrensel bildirgesine aykırı olduğu için batı ülkeleri çoktan bu uygulamayı kaldırdı. biz hala koyun gibi kullanılırken, askerlikten soğutma denen gibko kanun yüzünden devlet bunu tartışma hakkını bile bize vermiyo. siz başınızdakilerin kölesi misiniz lan binler? onları size hizmet etsinler diye getirmediniz mi başa?

    ---

    edit: beyler 1 yıldan fazla oldu şu başlığı açalı ve genel olarak buraya yazanların ezici çoğunluğu zorunlu askerliğin saçmalık olduğunun bilincinde. elbette aklıselim hiçbir insan evladı savaş çıksın istemez. sürekli bir barış ortdıbının sağlanamadığını ve bu yüzden orduların var olmak zorunda olduğunu bizler de biliyoruz. burada kastedilen şey istemeyen kimsenin savaşmaya, silah kullanmaya, postal giyinmeye zorlanamayacağı. yani dünyadaki en önemli şey insandır ve devlet de insan içindir. bireyler devletin kölesi olmamalıdır. bunu bir gazi torunu olarak* hiçbir ideoloji ile bağdaştırmıyorum, yalnızca bireysel kararlara saygı ve hoşgörü yaşamak için olmazsa olmazdır. "sen gitme, ben gitmiyim kim gitsin" diyen andavalların da annelerinin, bacılarının, eşlerinin ve kendilerinin namusunu profesyonel olarak çalışan polislere emanet ettiklerini ve polisliğin de 10 - 15 aylık zorunlu bir görev olmasını şöyle bir hayal edince asayişin ne halde olacağını artık idrak etmeleri gerekiyor. dış güvenlik de en az iç güvenlik kadar önemlidir. nasıl ki herkes polis olamıyorsa askerlik de herkesin yapamayacağı önemli bir iştir. son olarak belki biliyorsunuzdur, yılda 2 kez yapılan yoklamalar artık yapılmıyor. kaldı ki tsk'nın sizi zorla evinizden alıp zütürecek personeli de yok. beni veya bir tanıdığımı evimden alıp zorla askere zütürdüler diyen varsa çıksın söylesin. biraz kafayı çalıştıran biri bedelli askerlik denen saçmalığın da asker kaçaklarına çekilen bir kıyak olduğunu anlar.* * tahminimce yakın bir zamanda vicdani ret tanınacaktır.* 70 küsür milyonluk bir ülkede halkın kabul etmeyeceği hiçbir eylem kanunlaştırılamayacağına göre, eğer askere gitmek istemezsek bu konudaki çalışmalar daha hızlı yapılacaktır. içinde bulunduğumuz şu geçiş döneminde askere gitmeyi kabul etmek sadece zaman kaybettirecek, insani bir hakkın tanınmasını erteleyecektir.
    ···
   tümünü göster