1. 1.
    +100 -9
    beyler yazı biraz uzun ve özet yok okursanız hayrınıza okumassanız da sorun yok.

    19/10/2011
    haber bültenleri, gazeteler:hakkari'nin çukurca ve yüksekova ilçelerine teröristler saldırı düzenledi. çok sayıda şehit ve yaralı var.
    hakkari'nin yüksekova ve çukurca'da ilçelerinde meydana gelen saldırıların ardından silahlı kuvvetler operasyonun düğmesine bastı.
    maçlar 3 dakika geç başlayacak.
    hakkari'de hain saldırı.
    24 ocağa ateş düştü.

    başbakan, başkan,bakanlar:ülkemizi bölmeye çalışan eyleml...

    halk:dağda 3 beş çoban sürüsü tutturmuş bir kürd... , şehitler ölmez vatan bölünmez,yan gelip yatmıyorlar,yan yana yatıyorlar, bugün şehitlerimiz için fatiha ok...

    medya güzel otlak buldu, liderler(!) konuştu, halk gaza geldi.
    evet bugün 24 tane şehit verdik,18 yaralımız var. şehit ailelerinin başı sağolsun. yukardaki duru 2-3 gün devam eder sonra medya başka bir olay bulur ilgilenecek, facebookta 19. yy görüşü içi boş ucuz milliyetçilik yapan gençler 6 saat sonra duvarlarında muhtemelen gibik can yücel şiirlerinden paylaşmaya başlarlar.bu da unutulur bu da geçer. ölen öldüğüyle kalır 2-3 ay sonra bi daha ölür 'asker' yine aynı işler yine aynı netice.

    bu millet bu zihniyetle devam ettiği sürece terör hiç bir zaman bitmeyecek.o 24 askeri öldüren terör değil halkın zihniyeti.
    hala terörün topla tüfekle bitiril(ebile)cek bir olay olduğunu sanıyorsunuz. şehitlik gibi bir mertebeyi kullanarak insanları ölmeye gönderiyorlar. bunun orta çağ avrupasında papazların haçlı ordusuna asker temin edebilmek için insanlara orduya katıldıkları zaman cennet tapusu vermelerinden ne farkı var? hiç bir farkı yok. şehit ol-cennete git, orduya katıl-cennete git.

    yıllar önce kurulmuş, sonuçları belli, planlanmış bir sistemin sürekliliğini sağlamak için askere gönderiliyoruz. oyunun kuralları belli. halkın arasından 2 grup belirlenir, birbirleriyle yıllarca savaşırlar ama iki taraftan da asla galip gelen bir taraf olmaz. savaşan her zaman halk olur ama kazanan hep soyut bir imparatorluğun etrafındaki elit kesim olur.

    nasıl mı?
    terörün çıkış noktasına gelelim.en başına.

    bizim millete göre pkk yediği kaba sıçan, ülkesine ihanet eden bir kaç şerefsiz adamın oluşturduğu bir terör örgütü. amaçları özgür kürdistanı kurmak.

    tamam eğer durum böyleyse sonuna kadar savaşalım.
    ama ya değilse?

    olaya bir de şu açıdan bakalım. bugün amerikanın ve israilin pkk'nın en büyük destekçileri olduğunu herkes biliyor.e peki neden bu destek?

    soyut bir imparatorluğun etrafındaki elit kesim demiştik. işte terörden ve bu savaştan en karlı çıkanlar onlar. hatta tek karlı çıkanlar da onlar.şu habere bakalım bi;

    başkent üniversitesi öğretim üyesi prof. dr. servet mutlu, pkk terörünün türk ekonomisine verdiği zararı araştırdı.

    1984-2005 dönemini kapsayan “ayrilikçi pkk terörünün ekonomik maliyeti” başlıklı araştırma sonucunda ortaya çıkan rakam ürkütücü… terörün 21 yılda ekonomiye kestiği fatura tam 300 milyar dolar

    300 milyar dolar. voov.devlet harcamış ya düşünüyor insanları vay amk. netice ne? 100lerce şehit haberi, cenaze,ağıt...

    sizce 300 milyar doların karşılığı bu mu?5-10 tane kampı bombalamak için mi harcadık o kadar parayı ya da 100lerce evladımız şehit olsun diye mi?

    şimdi... herhangi bir ülkede terörle mücadele için 21 yılda 300 milyar dolar harcanıyorsa ve neticesinde hiç bir gelişme kaydedilmiyorsa o ülkede terörün bitmesi beklenebilir mi?

    300 milyar dolar... bu paranın 100 de 1 i eğitim için harcansaydı bugün bu ülke çok daha farklı olurdu.ama olmaz silah şirketleri kazanacak, teknoloji şirketleri kazanacak, amerika kazanacak, israil kazanacak. bugün silah ticareti dünya ekonomisinin çok önemli bir payına sahipken hala nasıl olur da silahla, topla,tüfekle yapılan düşük yoğlunluklu bir savaşın aynı yöntemle bitirilmesi beklenilebilir?

    sistemin doğasında bu var. dünya nüfusunun %1 i dünyadaki zenginliğin %40ına sahip ise o sistemde çok az kişinin çıkarları için milyonlarca kişinin ölmesi gerekiyor.

    e bu 21 yılda 300 milyar dolar sadece türkiye'nin harcadığı miktar. bunun yanında bi de pkk terör örgütü var.
    tahmini olarak dünya ekonomisine 21 yılda 400-500 milyar dolar kazandıran bir düşük yoğunluklu savaşın, çok acıdır ki sistemin ve yönetenlerin çıkarları için bitirilmesi olası değildir.

    sırf ilaç sektöründe düşüş olmasın diye hastalık üretip bu hastalığa ilaç üreten bir sistemden bahsediyoruz. böyle bir sistemde insanlar barış için savaşmaya devam ettikçe,bu zihniyette yürüdükçe, askere gitmemek için direnmedikçe değil bu ülkede bütün dünyada savaşlar asla bitmez. bitmeyecek.

    cehalet ayrıcalıklı sınıfın ustaca kullandığı bir silahtır.karl marx

    evet pkk'nın amacı ve hayali özgür kürdistandır ama kendilerinin nasıl maşa olarak kullanıldıklarını onlar da bilmiyor.bop'a hizmet etmek için kurulduklarını bilmiyorlar. cahil halktan çocuklarını toplayıp dağa çıkarıyorlar. farkında olmadan kendi sonlarını hazırlıyorlar.ama dağda ölen adamların hiç bir şeyden haberi yok alayı cahil halkın cahil çocukları ve çok kolay yönlendiriliyorlar. hani terör için harcanan 300 milyar dolardan bahsetmiştik.

    sizce o 300 milyar doların 10 da 1 i eğitim için harcansaydı bugün bu halde olur muyduk?ama asla olmadı olmayacak. çünkü bu sistemin çıkarlarına aykırı.

    zenginler parayı almak için alt ve orta sınıfı birbirine kırdırırlar. medyayı çok iyi kullanırlar.hep farklılıklardan bahsederler. hiç bizi biz yapan şeylerden bahsetmezler. çünkü onların elini kolunu sallayarak istediklerini yapabilmeleri için halkın arasında çatışma çıkması lazım.

    bizim ülkemizin üzerinde çok büyük emperyalist oyunlar oynanıyor. kendi çıkarları için bu halkı birbirine düşman ettiler.
    işin diğer yanından bakarsak terörün bitmesini o insanların çok sevdiği devlet de istemez. nasıl mı olur? bakın şöyle bir haber daha var

    kuzey irak'ta sahtelerin dışında "prestige" marka bir sigara üretiliyor.
    ardından pkk kampları devreye giriyor.
    pkk, barzani'den bu sigaranın paketini 40 kuruştan alıyor. üzerine peşin yüzde 10 vergi koyup, kaçakçıya devrediyor. ardından katırlarla türkiye'ye taşınıyor.
    bir katır, 4.000 paket sigara getiriyor.
    fiyat, sınırımızı geçer geçmez 1,2 liraya yükseliyor. siirt ve van gibi şehirlere ulaştığında da 2-2,5 liradan satılıyor. büyük şehirlerde fiyat daha yüksek.
    pkk, hem bu işten büyük paralar kazanıyor.
    hem de naylon karışımlı kağıtlara sarılı bu kötü tütünlerle halkı zehirliyor.
    i̇ster inanın, ister inanmayın, ama, bu kaçakçılardan yakalanan yok gibi. ancak, tesadüfen yakalanırsa da sonuç değişmiyor.
    devlet, bunları başkale, uludere ve çukurca bölgelerinde deposu olmadığı için yeddi emine teslim ediyor. yeddi emin de emniyeti suiistimal suçu işleyip piyasaya sürüyor. çark sürekli dönüyor, ama hiç biri hakkında işlem yapılmıyor. bölgede bu suçtan cezalandırılan bir allah'ın kulu yok.
    şimdi gelelim akaryakıt kaçakçılığına...
    biz, türkiye'den irak'a birinci sınıf mazot ihraç ediyoruz. bu mazot, barzani ve pkk tarafından yeniden işleniyor. i̇çine çeşitli katkı maddeleri karıştırılarak çoğaltılıyor. ardından da "çotura" adı verilen bidonlara konulup, katırlarla türkiye'ye sokuluyor. normal mazottan yüzde 40 daha ucuza piyasaya sürülüyor.
    pkk yine vergisini alıyor. üstelik, bazı bölgelerde üretim de bizzat terör örgütü tarafından yapılıyor.
    sadece uludere sınırımızdan haftada bu yolla minimum 7-8 tir büyüklüğünde kaçak mazot giriyor.

    evet garip geliyor ama pkk'nın devlet ekonomisine dahi katkısı var. devlet de kendine pay çıkarıyor bu işten. hadi devleti geçtim terörün bitirilmesine zaten emperyalist güçler izin vermez.

    ama biz bilinçlenirsek, üzerimizde oynanan oyunları görürsek, herşeye rağmen barış içinde yaşamayı sürdürürsek ve en önemlisi askerliğin aslında nasıl bi kurum olduğunu anlarsak ve vicdani ret için elimizden geleni yaparsak belki bir umut kurtuluruz.

    çok uzun yazdım yoruldum daha sonra devam ederim okuyan herkese teşekkürler.
    ···
   tümünü göster