1. 1.
    +6 -1
    sabahın köründe internetten haberlere bakıyodum. önce mynete girdim 21 şehit yazıyodu inanamadım önce çünkü daha önce başka bi gazeteye baktım öyle bi haber yoktu. sonra başka bi siteye daha bakim dedim ve o an ilk haberi görünce bi an dumur oldum. haber doğruydu 2. habere baktım bombalı saldırı 5 şehit haberide ordan. nasıl bi memleket olduk ki biz gazetelerin ilk sayfalarında sadece kötü haberler. her akşam televizyonu açtığımda bi şehit annesinin yakarışlarını yine bi şehit babasının aslında içinden evladım ölmeseydi ben ölseydim diyipte, hatta söylicek binlerce şeyi varken dudaklarından sadece vatan saolsun cümlesinin çıktığını görmekten sıkıldım artık. 1000 şehit verdiysek 1 milyon defa vatan saolsun demiştir bu millet. ama o kadar umursamaz bi millet olduk ki aslında sadece 10-20-30 şehit haberi gelince ayaklanıyoruz. önceki günlerde ölen 2 şehit bu ülkenin evladı değilmiydi? ertesi gün ölen 1 şehit bu ülkenin evladı değil miydi? ne bu umursamazlık? muhalafet sanki kendisi orada sadece isim olarak varmış gibi her şeyi hükümete yükler "yapsın, etsin, gitsin" der. hükümet "yapıcaz, edicez, gidicez" der ama ortada aslında hiç bişey yok çünkü medya gözümüzü boyar. 1-2 gün bizi uyutur. yok operasyon yapılcak. uçaklar kandili vurdu vs. vs. vs.

    ayrıca...

    şu sanal ortamda yavşak yavşak sayfa açıp, etkinlik yapıpta her hangi bi muhabbette ya geçen şöyle bi etkinlik yaptım 100 bin kişi katıldı bi sayfa açtım 150 bin kişi beğendi muhabbetleri ne? bu insanlar koyun sizde çoban mısınız? siz bu sayfayı açmadan farkında olmuyolar mı? incide ki yavşaklar 26 şehit için 2 milyon 600 bin entry saçmalığınız ne? ne oldu siz bu entryleri girince terör mü bitti? kandil mi düştü? ne lan bu? he duyurma çabanız mı var bunları? o zaman neden 2 şehidimiz için 2 milyon entry diye bi başlık açılmadı? hani biz türk evladıyız diyosunuz ya. evet siz sadece evlatlarısınız hatta bende evlatlarıyım sadece. biz asla onlar kadar türk olamayız.

    aslında içimden/içimizden geçenlerde çok farklı daha çok şey var söylemek istediğimiz ama dile vuramıyoruz.
    ben şuan çıldırmak üzereyim neden ben hala burdayım diye. neden bu kadar şehit haberi geliyo? neden hep orta ya da alt sınıfın evladı ölüyo? hatta sınıf ayrımı değil neden evlatlar/babalar/bebekler ölüyo?

    elimde olsa gidip orda savaşırım. eminim bi çoğunuzda böyle düşünüyosunuz. ama hani bazı huur çocukları var ya başka asker mi yok memlekette diyen. güzel abim/kardeşim, o asker seni korurken şehit oldu.
    ···
   tümünü göster