1. 51.
    +26 -1
    @1 panpa bence sen büyük bir ihtimalle erzincan hukuk fakültesinde filan öğrencisin, şu an diz kapakları yer etmiş alt aşortmanını göğüs hizana kadar çekip bunu yazıyorsun.

    Bire kere sen benim başkasına ettiğim hakaretten dolayı suç duyurusunda bulunamazsın zaten suç duyurusu diye bir hukuki terim yoktur, CMK da suçu ihbar ve suçu şikayet vardır. Hakaret takibi şikayete bağlı bir suçtur, ve şikayet hakkı suçun mağduruna tanınmıştır.

    Ayrıca ceza yargılamasında siz masumiyetinizi ispata çalışmazsınız, iddiada bulunan taraf suçluluğunuzu ispatlamaya çalışır. Savcılık iddia makamıdır ama yeni CMK ya göre savcı artık tarafsızdır, şüpheli veya sanığın aleyhine olan hususlar kadar lehine olan hususları da inceleme borcu altındadır. Eğer suçun işlenip işlenmediğine dair ortada bir şüphe varsa, bu şüpheden sanık yararlanır, bu şüphe ortadan kalkmadıkça cezalandırılamaz, delil yetersizliğinden beraat eder.

    Sen yaşanan terör olayları sonucu ortaya konan faşizan tepkileri kendince önlemek için böyle bir yalana başvurmuş olabilirsin. Ama terörün elindeki en büyük silah olan korku salmayı sen de kendine silah olarak seçmişsin. insanları korkutarak değil bilinçlenmelerine yardımcı olarak mücadele et.
    Öpüyorum.
    ···
   tümünü göster