1. 1.
    +8 -7
    Konumuz;

    istediklerini Ve Fikirlerini Kabul Ettirmek.

    Fikir Aşılama , Manüplasyon Ve Subliminal Mesaj.

    Genellikle Siyasetçilerin Kullandığı,

    Bu Bilgileri;

    iş Görüşmesinde,

    Okulda,

    Kız Arkadaş Mevzularında,

    Ve Hayatın Her Yönünde Kullanabilirsiniz.

    Satış Pazarlamacılarda Çoğunlukla Bu Bilgileri Kullanırlar.

    EDiT: YAZININ DEVAMINDA BU KONUDAKi ALDIĞIM EĞiTiM SERTiFiKALARINI DA YAYINLICAM.

    Hipnoz, filmlerde gördüğümüz, sallanan sarkaça bakıp göz kapaklarının ağırlaşması ve sonra hipnozcunun hipnotize edilen kişiye istediğini yaptırmasından oluşan, sihirbaz numaralarına benzer bir hile olarak bilinir. Ancak hipnoz üzerine çalışmalar ve 1900lerin ilk yarısından beri süregelen uygulamalar bize gösteriyor ki, hipnoz, resmedildiğinin ötesinde, insan pgibolojisini etkilemede kullanılabilecek en güçlü araçlardan birisi.

    Biraz ön bilgi vermek gerekirse, hipnoz ile ilgili ses getiren araştırmacıların geçtiğimiz yüzyıldaki en büyüklerinden birisi Milton Erickson‘dur. Erickson, Freud’a benzer şekilde bilinç altı ve bilinç olarak insan zihnini ikiye ayırmış, ve metodlarını geliştirirken, günlük sohbet aracılığıyla, hipnotize etmeye çalıştığı kişiye istediği mesajı verip ikna edebilmek için, bilincin sorgulayıcı düşünme bariyerini geçip, bilgiyi doğrudan kabul merkezi olan bilinç altına göndermeyi amaçlamış.

    Bu kısmı biraz açmak istiyorum. Zihninizin bir gece kulübü olduğunu farzedin. Gece kulübünün önünde bir bodyguard var, buna bilinç diyelim. Bar’ın, dans pistinin olduğu ve içeri girmesine izin verilen insanların girebildiği kısım da bilinç altı olsun. Nasıl bir bodyguard, kapıda durup, her içeri giren kişinin ismini listeden bakıp, ya da gece kulübünün belirlediği kriterlere göre insanları içeri kabul ediyorsa, bilinç de, gelen bilgileri inceler, önceden bilinen ve hali hazırda kabul edilmiş bilgilere kıyaslar, kaynağını inceler, mantık kurarak, gözlem yaparak deperlendirir ve ancak onay verdikten sonra kabul eder ve içeriye girmesine (bilinç altı) izin verir.
    ···
   tümünü göster