1. 1.
    0
    toplanın yamacıma şöyle silinmedigim sürece bu ayarlar devam edecektr.

    x ayet y hadis şöyle diyor bunu nasıl açıklayacaksın diye savunacaklar ama ayar iyi girdigi için kaala bile almayacagım başlıyorum.

    efenim malumunuzdur haçlı seferlerinin katkılarıyla avrupada " ateist " yani tanrıtanımaz diye bir kavram türedi.. görünürde bu insanlar allaha inanıyordu ama gönderdigi dinin başka bir şey olduguna inanıyorlardı.. nedeni de malum o dinin saçmalıkları.. örnegin bir haçlı seferinde mallar çocuklar günahsızdır tanrı onları korur diye sefere çocuklarlar çıkmışlar.. gel de bunların dinine inan..

    ve bu saçma hadise yüzünden ateistler " allah günahsız çocukları niye öldürüyor "dmeeye başlamışlar. hala da diyoralr..

    son van depreminde zaten sinirlerim tepeme zıpladı sürekli mal mal " allah niye kurtarmadı " gibi sıg yorumları göre göre usandım.

    bu entrymde bu gerizekalı sürüsüne ayarı verip kaçacam.

    bir resm;
    http://farm5.static.flick...5000121934_7b4305521f.jpg

    resimde kaven carter diye bir binin ödül almış fotosunu görüyourz. afrikalı yoksul bir çocuk açlıktan ölmek üzere kevin bini ne yapıyor fotoyu çekip ordan hasta olmamak için yavaş yavaş uzaklatşıyor.. arkada akbaba mı karga mı ne tak oldugu belli olmayan bir hayvan duruyor.. muhtemelen öldügü anda yiyecek o çocugu.

    neden bu resim. kevin denen mahluk elini uzatsa o çocuk belkide ilerde m.jackson veya lebron james olacak bunu kimse bilemez. ama uzatmıyor şerefsizn dölü.. öylece bırakıp gidiyor..

    şimdi gelelim inancımıza..

    islam inacına göre akrabalar, müslümanlar, fukaralar degerlidir. onlara her fırsatta yardım etmek gerekir. misal zor durumda olan akrabasını terk eden veya durumu kötü olmasada terk eden lanetlenir islam dininde..

    yani burdan şu çıkıyor;

    allah degiştirebiliecegimiz şeylerin sorumlugunu bize veriyor.. vandaki depremde saglam binalar yapamamak gibi.. veya afrikada ölen çocukların ölümlerini seyredip bu gibtigimin kapitalist sistemine ayak uydurmak gibi..

    allah zehir yaratıyor dogru ama onun panzehiride var.. kullanmayan için büyük azap var kullanmayanlar hiç düşünmesinler cezaları hazır..
    ···
   tümünü göster