1. 101.
    0
    @71 atatürk'ün (o zaman sadece mustafa kemal) bu duayı okuduğuna dair kaynak kim? yine bir yahudi. acaba bazı israilliler atatürk üzerinden de başka hesaplar yapmış olamazlar mı?

    ayrıca atatürk'ün doğup büyüdüğü yer selanik, ve burası osmanlı'da en fazla yahudi barındıran şehir. yakın çevresinden bazı yahudi dualarını duymuş olması pekala mümkün. bugün fatihayı kusursuz okuyan birsürü hristiyan veya yahudi vardır, özellikle de müslümanlarla içiçe yaşayanlar arasında..

    bi de geleneksel islami eğitiminden sonra gittiği laik eğitim yapan şemsi efendi ilkokulunu kuran ve hocası olan şemsi efendi şimon zwi adlı bir yahudi. peki ali rıza bey niye bu okula göndermiş, çünkü o dönemde yani tanzimat sonrası devirde osmanlıda modernleşmme başlamış, batı standartlarında eğitime ağırlık veriliyor. padişahın kendisi galatasaray lisesi gibi laik okullar kumuş (abdülaziz). şemsi efendi de gümrük memuru, selanik gibi bir şehirde de türkler yahudi-bulgar-rum-levantenlerle içiçeler ve de osmanlı'nın diğer bölgelerindeki türklere göre çok daha fazla açık görüşlüler.

    atatürk'ün anası belli babası belli. nüfus kayıtları var herşey var, aksini iddia edip de ispatlamayanın anası babasından şüphe ederim. ali rıza bey öldükten sonra zübeyde hanım başka bi adamla evleniyo ama burdan kimseye magazin malzemesi çıkmaz amk.

    hee mesela diyelim ki atatürk yahudi-illüminati (herneyse) hegemonyasına hizmet etmiş olsun, o zaman en zayıf teçhizatsız olduğumuz filistin-suriye cephesinde neden birlikleri geri çekip antakya-halep hattında durdurup savunma cephesi kurdursun? fistin cephesinde zafer elde edilemeyeceğini daha oraya ilk atandığı zaman üstlerine açık açık söylememiş miydi?

    çanakkale cephesi'nde ingiliz-fransız güçlerinin yanında gönüllü yahudi lejyonları vardı, neden bunları mağlup etmek istesin?

    şimdi bi gibtir gidin amk!
    ···
   tümünü göster