1. 1.
    +49 -4
    doritos akademiden açıklama geldi:

    değerli panpalar...

    dersi derste dinleyip inci gibi yazılarıyla not tutan öğrencilerime anlattıklarımı yanlış ifade etmişim. internet antropolojisi profesörü olarak tekrar belirtmem gerekir ki panpalar pamukların içinde yaşatılarak korunması gereken nadide varlıklardır.hatta araştırmalarım sonucunda gördüm ki espri anlayışları tüm canlılardan bir kuple de üstündür.o yüzden yanlış anlayan öğrencilerim olduysa müfredatımı gözden geçireceğimi bilmenizi isterim.

    sizi seven panpanız prof. dr. bünyamin guzu

    ---

    not: panpa kelimesini inci sözlük bulmadı diyenler var.

    onlar için şunu söyleyim;

    panpa kelimesi inci sözlük ile özdeşleşmiştir. mesela; shaggy öldü deyimi sıklıkla 90'larda kullanılan bir mottoydu. günümüzde bir internet kullanıcısına shaggy öldü desen aklına ilk inci sözlük gelir.

    ---

    bim patito

    hem ucuz hem hakaret etmiyorlar

    http://imgim.com/2w6ujb8.jpg

    (bkz: beyler doritos yerine ne yiyeceğimizi buldum)

    ---

    beyler yeni reklamlarında alanen bizlere hakaret edilmekte ve hayvan denilmektedir. açık olarak inci sözük hedef alınmıştır. bunu nereden anlıyoruz çünkü biz birimize panpa diyoruz.

    http://www.facebook.com/p...31&type=2&theater - video kaldırılmış.

    bu yüzden doritos almıyoruz alana da engel oluyoruz. daha doğrusu Frito-Lay'in hiç bir ürününü almıyoruz.

    1.ziyaretimiz:

    http://www.fritolay.com.tr/tr/contact/form.asp

    linke tıklayıp formu dolduruyoruz ve aşağıda yer alan metni yapıştırıp gönderiyoruz. k1mboo panpamıza teşekkürler.

    Sayın Yetkili,

    Öncelikle açıklamak isterim ki "panpa" kelimesi, inciSözlük yazarlarının cinsiyet ayırt etmeksizin birbirlerine kullandığı hitap şeklidir.

    Facebook üzerinde gördüğümüz Doritos ürününüzün yeni reklamı olan "Doritos Akademi - panpa ve panpiş hayvanları" adlı reklam filminde biz i̇ncisözlük yazarlarına açık ve ağır bir şekilde hakaret edilmektedir. "panpa hayvanı" şeklinde telaffuz edilen bu reklamda inci sözlük kullanıcıları açık olarak hedef alınmıştır ve bu durum biz yazarları oldukça üzmüştür. bahsi geçen reklam filminin süratle kaldırılmasını rica ediyoruz.

    bizler sosyal medyada organize olmanın gücünü kendine özgün bir şekilde kanıtlamış bir topluluğuz. hepimiz sizin ürünlerinizi tüketmekteyiz ancak bu hakaret dolu reklam filminden sonra ürünlerinizi tüketmeme ve boykot kararı almış bulunmaktayız.

    bugün yaklaşık yüz kırk bin aktif yazarı bulunan ve bu popüleriteden ötürü yazar alımı "kapalı" olan inci sözlük oluşumunu küçümsemek gibi bir davranış ise kurumsal firma kimliğine son derece aykırı bir duruş göstermiş olur. her alandan kullanıcılarımızın bulunduğu düşünülürek; avukatı, işçisi, doktoru, mühendisi, üniversite öğrencisi ve hatta lise öğrencisini bünyesinde barındıran bu organize topluluk tüm sosyal çevresiyle de ürünlerinizin tüketimini boykot mevzusunu kararlılıkla sürdürecektir.

    bahsi geçen reklam filmi nedeniyle kurumsal şirket tarifine ve kimligine uymayan bu davranışınızı kınıyor ve bu reklam filmi kaldırılmadığı sürece ürünlerinizi tüketmeyceğimizi ve ürünlerinizi tüm sosyal çevremizle boykot edeceğimizi tarafınıza bildiriyoruz.

    saygılarımla

    http://imgim.com/1755incij8602473.jpg

    2. ziyaretimiz:

    http://www.gibayetvar.com

    şikayetvar'a üye olanlar buradan şikayet açıp aynı metni kopyalayıp yapıştırıyor.

    3. ziyaretmiz:

    Frito-Lay'in hiç bir ürününü satın almıyoruz. bu ürünler; doritos, lay's, ruffles, cheetos, çerezza, a la turca, rocco

    http://imgim.com/1755incij8602473.jpg

    4. ziyaretimiz: kthxbye panpamıza teşekkürler

    1- http://www.fritolay.com/about-us/contact-us.html bu adrese giriyorsunuz.
    2- yukarıdaki tabdan international ı seçip üstündeki menüden company related or other ı seçip continue diyorsunuz.
    3- tekrar continue diyip gelen sayfada 2 sayfalık formu dolduruyorsunuz. gerçek bilgileri girmenizi öneririm ki ne kadar ciddi bir kalabalık olduğumuzu öğrensinler.
    4- sonraki sayfada "brand" kısmında doritosu seçiyoruz. flavor u boş verin. message kısmına aşağıdaki yazıyı yazın

    dear madam/sir,

    i am living in turkey and i am consuming your products very often in my house and other fun related places. as you know in turkey you have a very big market share and popularity. in order to maintain this your turkish branch started a new marketing campaign which is called as " doritos akademi".

    in this campaign you are posting twitter messages, facebook messages and videos to web users. one of this video is harrasing one of turkey's biggest web community, called "inci sözlük". if you will search our name you can learn that we are very dedicated, well educated and free minded web assosiation of turkey.

    we are calling each other as "panpa", this word has been created by our users and all turkish active internet users know that this word refers to us. saldy in one of your new campaign video, "panpa" is referred as an animal. an ugly, deformed and not-so-friendly animal. i think we didn't deserve this like any other internet community. we believe freedom of speech, equality and human rights. does this make us animal or some kind of joke? i didn't send this letter to your turkish branch because appereantly they think that we are animals and from now on we also think that they are some kind of "animals".

    here we declere that from now on we won't use any of this products, as a colossal community we decided to not to consume frito lay's products until you correct yout mistakes delete this video, declare an official and public apology to us and stop this ugly campaign as soon as possible. also you can congratulate your turkish branch to spend that much money to put you this kind of situation.

    thanks in advance for your kind interest.

    best regards

    5. ziyaretimiz:

    yarın bim'e gidip 1 adet patito cips alıyoruz. bim poşetine koyup en yakın kargo şirketine gidiyoruz ve Frito-Lay'e gönderiyoruz.

    adres: Alemdağ Caddesi inkılap Mahallesi Site Yolu Sokak No:2 Ümraniye/iSTANBUL
    telefon: 0216 635 40 00
    ···
   tümünü göster