1. 76.
    +3
    şimdi madem böyle içli bir konu var bir kaç kelam da ben edeyim.

    okulunu uzatan ya da üniversitede başarısız arkadaşların bilmesi gereken en önemli şey stres yaptıkça okulun daha da uzayacağıdır. kafanıza taktıkça, bunalıma girdikçe, 'ben ne olacağım ulan' tripleri takındıkça o okul daha da uzayacak.

    facebook'ta arkadaşlarınız mı birbir evleniyor? siz hala çömezlerden not bulma peşinde misiniz? kampüste gezerken kendinizi dinazor gibi mi hissediyorsunuz? üzülmeyin "koy zütüne rahvan gitsin" ve "üniversiteyi uzatmak hayatı kısaltmaz" mottoları sizi kurtuluşa erdirecektir tadını çıkartın.

    şimdi ağalar, at yannanından gramafon iğnesi olmaz derler. sizin kafanız matematiğe çalışmıyorsa ve matematik bölümüne gitmişseniz, üstelik matematiği de sevmiyorsanız hayatınızın hatasını yaptınız. yaş ne olursa olsun o bölümü bırakıp sevdiğiniz ve yetenekli olduğunuz bölüme gitmenizde fayda var. yıllar çok çabuk geçiyor. üstteki bir arkadaşın da söylediği gibi 22 yaşında mezun olup gib gibi ortalarda dolanmaktan ve 12 saat ayakta amelelik yapmaktansa emin adımlarla sindire sindire gitmek yeğdir.. unutmadan ekleyeyim risksiz hayatı seçenler bir taka sahip olamazlar. her zaman büyük oynayın, isteklerinizin peşinden gidin. küçük taşla zütünü silersen ya elini taklarsın, ya da zütüne kaçar.

    bir diğer konu da üniversite öğrencilerinin içinde bulunduğu ağır depresyon ve "mala bağlama" tripleri:

    - yatağını hem koltuk, hem çalışma masası, hem yemek yeme masası, hem bilgisayar masası olarak kullanan
    - günde minimum 8 saat pc başında oturan
    - yaşadığı muhitten dışarı çıkmayan ancak tatillerde memleketine giden
    - hiçbir sosyal aktivite de bulunmayan
    - spor yapmayan, yapsa da 1 ay gidip bıkan
    - en büyük sosyal aktivitesi kahvede batak oynamak olan
    - ferre sitelerinin müdavimi olmuş ve engin bir ferre kültürüne sahip olan, piyasadaki herkesi tanıyan
    - yatağının kenarında her daim tuvalet kağıdının bulunduğu
    - bulaşıkların mutfaktan ekgib olmadığı
    - raftaki ders kitaplarının toz içinde olduğu
    - evinde henüz biyolojik olarak isimlendirilmemiş canlıların ve mahlukatların yaşadığı

    bir öğrenci iseniz depresyona girmeniz çok normal arkadaşlar. böyle devam ederek bir kazanım elde edebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz yannanım.

    bir kere o züt yerinden kalkacak, gidin spor neyin yapın. o pc kapanacak. modern çağda insanın hayatını giben en temel obje bilgisayardır. kendinizi farklı hissedeceğiniz ilçelere semtlere yerlere basın gidin. ha bir de güzel ferre siteler varsa yollayın amk. neyse

    uzun lafı kısası şunu anlatmaya çalışıyorum. arkadaş çevrenizi iyi seçin. dalyarak, hayatı boş beleş tiplerle takılmayın. kısa vadede keyifli gibi gelir ama ilerde en çok küfür ettiğiniz yine o adamlar olacak. arkadaşlık birbirini gibme sanatıdır. arkadaşlarınıza güvenmeyin. onlara uyup okulunuzu ve sorumluluklarınızı aksatmayın. gidin yabancı dil çalışın paşalar gibi. 2 sene de 10 numara dil öğrenirsiniz.

    daha yazacağım çok şey var da üşendim şimdilik bu kadar yeter
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster