1. 1.
    +93 -16
    Suç ve kabahat kavrdıbını bir türlü birbirinden ayıramamış yüce Türk adaletinin bu anlamdaki hatalarından birisidir.

    Esrar tiryakisinin akşamları dükkanını kapatınca evine gitmeden köşebaşındaki birahanede iki bira içen ya da cumartesiden cumartesiye bir ocakbaşında bir ufak şişenin hakkından gelen keyifçiden herhangi bir farkı yoktur.

    Herkes takdir eder ki sigara, alkol sırf sağlığa olan zararlarından ötürü de olsa birer kabahattir ve insanidir. Esrar da olsa olsa bu iki zararlı madde kadar zararlı bir kabahattir ve herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmadıktan sonra hiçbir yönü ile bir "suç" sayılamaz.

    Bu anlamda bu memleketteki yaygın kanaat artık değişmeli ve konuyla ilgili anayasal hükümler kesinlikle yeniden düzenlenmelidir.

    Balkonunda oturmuş iki kadeh bir şey içen vatandaş ne kadar suçlu ise aynı mevkiye konuşlanmış cıgarasını tellendiren vatandaş da o kadar suçludur.

    Bu işin diğer uyuşturuculara bir geçiş olarak düşünülmesi yine konuyla ilgili yasalardan kaynaklanmaktadır. Esrarın devlet denetimi ile satışa sunulması halinde hiçbir keyifçi on liralık cıgara için gidip de "torbacı", "ayakçı" vesaire gibi çakallarla muhattap olmak zorunda kalmayacaktır. Dolayısıyla diğer dalgalara zıplaması için ortada herhangi bir neden kalmayacaktır.

    Bu ülkede esrar konulu hergün binlerce dava görülmektedir ve sizin benim gibi sıradan birer hayatı, işi - gücü, ailesi olan bir sürü insan sırf bu bahane ile en iyi ihtimalle "sabıkalı" olarak kurtulmaktadır.

    Bütün bu anlattıklarımdan hareketle esrar, sabıka gerektirecek bir suç değil, olsa olsa insani bir kabahattir ve hiçbir kurum ya da kuruluş insanın kendisi dışında hiçbir şeye zarar vermeksizin gerçekleştirdiği bu eylem için vatandaşını suçlamamalı ve yargılamamalıdır.

    Hiçbir irade beni kendi balkonuma ekitiğim, sonra da ellerimle bakıp - büyütüp, elde ettiğim ürünle yine aynı balkonda keyif yapmamdan ötürü yargılayamaz. Sırf bu nedenle beni denetime hatta daha da kötüsü Allah'ın hırsızıyla, arsızıyla, puştuyla, dümbüğüyle aynı koğuşta ikamet etmek zorunda bırakamaz. Bırakmamalı !

    Tamam, sokakta içki içilmesin, tamam belli bir yaşın altı için çok katı kurallar getirilsin, ama otuzbeş - kırk yaşlarına gelmiş, ailesinde, işinde - gücünde olan bir adamı da Cumartesi gecesi evinin bahçesinde bir - iki arkadaşıyla iki üçlü içti diye "suçlu" olarak görmesinler yani.

    Nedir lan bu ?

    Adam mı öldürmüşüz ? Soygun mu yapmışız ? Namussuz muyuz ? Arsız mıyız ?

    Ne işimiz var bizim mahkeme salonunda, denetimli serbestlik bürosunda eroinmanlarla, koliklerle beraber ?

    edit: özet; ccc legalize cannabis ccc
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster