1. 26.
    +2
    atayiztler gelin dendiyse, kaçırmam bu başlığı, get ready you dıbına kodum şakirtleri, cuz im so ready!

    oglum dünyada bin bir türlü bilimsel olgu var, sadece tuzlunun tatlıya karışmaması değil tek olay, taa kuranın indiği kabul edilen yıllardan binlerce yıl önce tatlının tuzluya karışmaması gibi görece basit bir gözlem gerektiren olgudan ziyade pisagor teoremi falan biliniyordu amk, tatlı tuzluya karışmamış ve bunu kitapta belirtmişsin, devede kulak yani.

    bahsedilen kitapta insanlığın o dönemki yakın zamanına dair bilgiler vardır, dünyanın 1 milyon yıl önceki haline dair bile hiçbirşey yoktur ki dünya 4 milyar yaşındadır,o dağlar yaratılmadı convergent plate boundry'de plate'lerin çakışmasıyla oldu, bu da bi dipnot olsun bari.

    yani saymaya kalksam zilyon tane şey bulurum ama sadece jeoloji, biyoloji ve filoloji bilimleri kutsal kitapların "bilinmeyeni bildikleri" iddiasını çürütmektedirler,o açıdan din "doğruluğa" değil "toplumsal ve sınıfsal" olgulara dayanmaktadır, dayanakları bunlardır.

    bir çok din, birbirinin ardılıdır, eğer okursan ve anlamayı başarabilirsen, ülkemizdeki mevcut çoğunluktaki dinin platon'un ahlak ve etik felsefesinin kopyesi olduğunu görürsün, çokta gayret istemez bu ama insanlar genelde "kabullenmeme" niyetiyle yaklaşmaları üzere 100 tane argümanın içinden bir tanesini yanlışladıklarında "oh bu tutmadı öyleyse din gerçek" dedikleri için, zordur anlamak bunu.

    olay "doğruluğun" kanıtlanması veya kanıtlanamaması değil, kabullenebilecek toplumsal cesaretin kişide varolup olmadığıdır.
    ···
   tümünü göster