1. 1.
    0
    bu islamcılık modası o yıllarda başladı. msülüman bi ülkede bunun zuhur etmesi de işin siyasi kaynağını görmemizi sağlıyor tabii.
    neyse. binler. bu akım yüzyılın başlarında hayli entelektüel bir oluşumdur. akabinde cumhuriyet geldi ve bu akımlar yer altına çekildi veya sistemle kavgasız yaşamaya başladılar. işin usta kalemleri de sahneden çekildi.
    şeyh sait olayı ortalığa sıçıp batırınca islamcılık siyasi olarak iyice karanlığa gömüldü. ancan 1950 lili yıllarda sıcağı gören yılanlar gibi yer altından sahneye fırladılar. ama bu gün anladığımız manada islamcılık değildi elbette.
    aslında islamcılık da son derece değişik yapılara sahiptir. bi said kürdi parantezi açmam gerekiyor ama es geçiyorum. sadece şunu yazıyorum: bu gün atatürk'ten nefret eden yığınların beynini bu adam düzmüştür diyebiliriz. komünizme karşı msülümlarla bir kuşak oluştumayı planlayan abd bu adamı da iyi kullanmıştır. zaten said nursi kitaplarında hristiyanlara övgüler düzer. cumhuriyet dönemine de zulüm dönemi diye anlatır. neyse. ha bu arada fetullah gülen'in bu gün pensilvanya da olması tesadüf değildir yani
    ···
   tümünü göster