1. 1.
    0
    şimdi 2 dakika insan moduna geçipde beni dinleyin. direk bodozlama dalıyorum konuya.

    direk konunun başına ekliyorum. bu konu hakkında çok soru geliyo. ; "bulunduğunuz ildeki ilik bankasi'na, ilinizde ilik bankası yok ise bir üniversite hastahanesi'ne gidip kan verebilirsiniz. bilgisayarlı sistem türkiye genelinde bağışlanan tüm kanları tarayıp, uygun doku bulunduğu takdirde bilgi alınmasını sağlıyor.."

    feride merve'ye kan vermek için çapa tıp fakültesi ilik bankasi'na gitmeniz gerekiyor. işlem yaklaşık 15 dakika sürüyor. standart kan verme esasları uygulanıyor. haftasonları hariç, hafta içi 8.30- 17:30 arası mesai saatleri içinde kan alınıyormuş. kemik iliği merkezinin telefonu: 0212 534 75 00 3. şahıs olduğundan dolayı annesinin telefon numarasini burdan yazmiyorum. ilgilenen arkadaslar mesaj atarsa ordan verebilirim.

    kan grubunun önemi yok. farklı kan gruplarından da uygun ilik çıkabiliyor.
    yapmanız gereken tek şey çapa'ya müracat edip kan örneği vermek, doku uyduğu takdirde sizden ilik nakli yapılacak.

    verdiğiniz kan ilik nakli için feride'ye uygun olmasa bile onun gibi binlerce kanser hastasi için de faydali olabilir. yarin sizde bu durumda olabilirsiniz gibi klişelere girmicem. veriyosanız verin amk. hem bi düşünsenize böyle bi haraket başlatırsak sosyal medyada ki kötü imajımız biraz olsun düzelebilir.

    son olarak feride'den gelen mesajı paylaşıyorum:

    ''ben suan evdeyim, sanirim bir sure daha evdeyim cunku tedavi yapilamiyor, bunyem kaldirmiyor. tek care ilik. ki o da ciddi riskler tasiyor. p.tesiden itibaren agizdan kemoterapi almaya basliyorum. ay sonu biyopsi yapilacak, eger kotu hucreler cogalmadiysa ilik nakline kadar boyle devam edilecek, yoksa doktor mecbur kalacak aktif tedaviye. suanda sadece iligi baskilamaya çalışıyorlar, malesef bu bir tedavi degil, bu yüzden bir an önce ilik bulmamiz lazim."

    özet: ananin ami oku iste

    beyler gerekli tüm bilgiler burda var. nasıl donör olabilirim, nerden kan verebilirim gibi soruların cevapları burada: http://www.losev.org.tr/duyurular/kid/kid.htm

    edit: beyler çok soru geliyor en çok sorulan soru şu: adanadayım mersindeyim vs. nasıl kan verebilirim ?

    her hangi bir sağlık kuruluşundan bilgi alabilirsiniz. işinizi garantiye almak için bulunduğunuz ildeki üniversite hastanesine gidin derim ben.. bu kanlar ortak bir kan bankasında toplanıyo zaten. raad olun olm
    ···
   tümünü göster