1. 76.
    +2
    beyler özet yok full okudum neler gördüm.
    * amerika 100 atom bombası vermiş
    * israil nufüsu kadar ordu
    * 3. Dünya savaşı

    Beyler böyle bi savaş çıkması mümkün değil. hele türkiye savaş açamaz. akdenizde donanma hareketi desen yok hareket yapmak için. askeri anlaşmalar iptal edilmiyor.150 yıl önce süngüyle kılıç kalkan gibertirdik evet.

    12 milyon eli silah tutan asker çıkarsak 12 milyon kişi 30 saniyede buhar edilebilir. sayıya bakmaz.

    100 atom bombası var mı görmedim ama 1000000tane olsa yine tıs. Fünyeyle mi patlatıldığını sanıyoruz beyler. O bombaların elektronik kilidini cracklemek öyle doğum günü tarihi şifre deneyerek olcak iş de değil. ilk fisyon bombası kullanıldı japonyada. Şuanki füzyon bombaları hidrojen bombasıda denir, 10larca kat daha güçlü fisyondan. bombanın etkin kısmı bir balon kadar.

    israilden ithal casus uçaklar israilde çalışmayacak şekilde programlıdır.

    israil atom bombası kullanmayı etik bulmayacak kadar gözü kara. nitekim misket bombası bile kullandı. kimyasal bir silah.

    israil ordusu çok teknolojik olarak gelişmiş bir ordu. öyle tek lokma değil beyler. lise tarih kitaplarını okuyup almanlar yenildi diye yenik sayıldık olum diyip gaza gelmeyelim.

    Dünya tarihinin en sağlam ordularından sovyet ordusu finlandiyada yenildi zamanında. finlandiya bugün 5 milyon nüfuslu.

    Nato bizi bu savaşta savunacaksa şimdiye kadar türkiye ye uçak savar batarya kurmadı silah göndermedi.

    Mini özet: savaş çok kötüdür. savaş istemek insanlık ayıbıdır, savaş isteyen ilk önce kendi gidebilmelidir. savaş zaruri değilse cinayettir.
    ···
   tümünü göster