1. 1.
    +1 -2
    öncelikle sizin düşünceleriniz de önemli. ötenazi serbest bırakılmalı. önümüzdeki birkaç gün bu konusulsun hatta meclise gitsin. ötenazi serbest olsun.

    unutmayalım ki ötenazi bir son değil bir başlangıçtır.

    bildiğiniz gibi ötenazi ölümcül ve tedavisi mümkün olmayan hastalıklarda insanların daha da fazla acı cekmesını ve cevresindekilere yük olmasını engellemek için kişinin ölmesine izin verilmesidir. bunu kişinin kendisi ya da ailesi isteyebilir.ama bu türkiyede yasak.4 büyük din de bunu yasaklamıs.ama şöyle bir durum var tabi. insan çok fazla acı cekiyorsa, hergün dünyaya gözlerini acıyla ve birsürü ağrıyla açıyorsa ve etrafındakiler bunu görüp üzülüyorsa bence daha fazla zaman kaybetmeden o kişinin ölmesine izin verilmeli. ötenazi bu sekilde bir çözümdür.

    günümüzde tıp kansere çözüm bulamamıstır ve hala çözüm bulamadıgı birçok hastalık vardır. geri dönüşü olmayan hastalıklar vardır. insanı günden güne bitiren acıyla eriten hastalıklar vardır.bu hastalıklar insanın yürümesini, gülmesini,yemek yemesini, ağlamasını,dinlemesini, nefes almasını, konusmasını engelliyorsa ve insana yasadıgını hıssettırmıyorsa o ınsanını olmesıne izin verilmeli.

    tabi birde çelişkili bir durum var ülkemizde.bir mantık hatası var. şöyle;bir insan bitkisel hayata girdi mi o kişinin ailesi eğer isterse fişini çektirebiliyor. evett komik değil mi? ötenazi hem yasak deniyor hem de uygulanıyor nasıl iş anlamadım.ya tamamen yasaklasınlar ya da serbest bıraksınlar.o zaman intiharlar serbest olur. neden yasamak istemeyen insanlar zorla yasasınlar ki.neden acı cekmeden olmek varken acı cekerek olsunler kı.

    incisözlük olarak birkaç gün boyunca twıtter, internet sitelerinde,tv lerde ve hatta mecliste bu konuyu konusalım. tartısalım.serbest bırakılmasını sağlayalım. ötenazinin gerekli ve bir çözüm oldugunu ıspatlayan yorumlar videolar paylasalım. incisözlük yonetımınden ve yazarlardan bu konuda yardım istiyorum.

    ötenazi hala bir çözüm arkadaslar. hayata mı küstünüz cok mu yanlızsınız yoksa yasamak için bir amacınız kalmadı mı ya da bır lıselı mısınız? o zaman tek care ötenazi. bunu ev arkadasım ıcın ve liseliler için cıddı cıddı dusunuyorum. bazen onun yasaması ıcın hıcbır neden goremıyorum. dünyaya yararı olmayıp zararı olan ınsanlardan bırı. bence onu bu sıkıntılı yasamından kurtarmalıyım. onun saadet huzur mutluluk yolunu bulmasına yardım etmelıyım. bunun için sadece kafasına ötenazının bır cozum oldugu dusuncesini koymam lazım.
    ···
   tümünü göster