1. 1.
    0
    i̇sveç’in vetlanda kentinde bulunan njudungs okulunda görev yapmakta olan tommy josefsson ve annica trank ile bu okulda okumakta olan 4 öğrenci yanlışlıkla vetlanga-bombay uçağı yerine vetlanga-hatay uçağına binince olanlar oldu. antakya havaalanında uzun süre sersemleyen i̇sveçli grup “olmayan seferin uçağına binmeyi nasıl başardık!” diye dumura uğrarken kendilerini bir anda “yallah yallah halep, şam, hama, humus, lazkiye... taxi yollaaaar... ” şeklinde bağıran ortadoğulu bir güruhun arasında buldular. kaçırıldıklarını zanneden grubun panikle üzerlerindeki tüm nakit parayı ve kredi kartlarını taxicilere vermesiyle havaalanı çıkışında yaşanan arbedeye özel güvenlik müdahil oldu. i̇sveç kronunu tanımayıp tommy josefsson’u darp etmeye kalkışan taxici semir ğ. “leame bizi kandırıcık allah’ın kancığı, göstericim şimdi kendilerine sahte parayı allah’ıma! ” dedi. özel güvenlik tarafından başka bir taxiye bindirilerek alandan uzaklaştırılan i̇sveçlilerin josefsson’u hastaneye zütürmek istemeleri üzerine araştırma hastanesi’ne haber verildi. “hayırdır inşallah” düsturu ile hizmet sunan hastanede “bizim için taa i̇sveçlerden hasta geliyor” şaiyası yayılınca i̇sveçli grup acil girişinde törenle karşılandı. i̇l sağlık müdürü; hazır bulunduğu törende; “ kimse allah’ın ırak ettiği zülüflühan köyüne trilyonla dökülen paranın artık boşa gittiğini söyleyemez! yani, neden bir balcalı, neden bir antep araştırma değil de biz, değil mi? demek ki, elin övropalısı kaliteyi anlıyor, biliyor, üşenmeyip geliyor... biz de hala yeşil kartlı teyzeye asistan beğendiremiyoruz. yazıklar olsun!” sözleriyle yoğun alkış aldı. hafif yaralı josefsson’un ilk müdahalenin ardından devlet hastanesi’ne sevk edilmesiyle biten törenin ardından grup rektörlükte de kabul edildi.

    yapılan görüşmede, tommy josefsson ve annica trank i̇sveç uluslararası program ofisi tarafından yürütülmekte olan athena programı kapsamında üniversitemiz sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu ve antakya meslek yüksekokulu ile işbirliği yapmak istediklerini belirttiler. bu işbirliği çerçevesinde i̇sveç’ten farklı hoca ve öğrencilerin üniversitemize gelebileceğini söyleyen tommy josefsson ve annica trank’ın bu sözleri salonda şaşkınlık yarattı. “yok, anasının nikahı!” şeklinde verilen tepkiler uzun süre i̇ngilizce’ye çevrilemeyince gülüşmeler yerini sessizliğe bıraktı. rektör vekilinin “siz şimdi ciddi ciddi bizim myolarla işbirliği mi düşünüyorsunuz?” sorusuna “yes, of course” diye cevap veren heyete “mal bunlar, bildiğin mal, la gağın gidin olum yaa” diyerek mukabele eden rektörlük; “bunlarda bu kafa varken ab de çok dayanmaz, zaten bu gelen sarı kızlar gibi 2 tanesi daha gelse kampuste kan gövdeyi zütürür, nemize gerek ağam” diyerek görüşmeye son noktayı koydu...

    rektörlükteki görüşmelerin ardından sks’deki bir memurun fırınlı kasabında tepsi kebabı yemeye zütürülen heyetten annica trank; “ uzun çarşıyı görünce çok memnun olduk. bombay’a gidemedik ama ambiansı burada da yakaladık çok şükür, aynı hindistan gibi, tek fark danalara tapmıyor kebap yapıyorsunuz, yemekleriniz de çok lezzetli... ayrıca ortak karar aldık, i̇sveç’e döner dönmez hepimiz aşırı sağcı partilere üye olacağız, öyle her önüne gelen de bize giremesin yani, antakya’yı al, türkiye’yi al, oldu olacak darfur’u da alalım, bombay’da gelsin! kusura bakmayın, mezhebimiz geniş ama o da bir yere kadar yani... ” diyerek istemsiz ziyaretlerinden duydukları hoşnutluğu belirtti.

    http://imgim.com/rurxc7.jpg
    ···
   tümünü göster