1. 1.
    +2
    demokrasi özgürlük ve insanların birbirine saygılı olmasıdır, sokakta birini linç etmek değil.

    bence idare eder şekilde var da yoka örnek çabalarına giriştiğimde.

    -insanları birbirine saygısı yok, ateistlere karşı muazzam nefret var görseler gibecekler.

    demokrasi siyasi alanda gerçekleşmiş gibi görülse de insanların düşünce yapısını değiştirmek zor.

    geçen türkiye de ataisler bile rahatça yaşayabiliyor demişti başbakan. bu bir örnek olabilir. yani biraz özgürlük biraz bile var işin içinde.

    -kadınların yeri hala yerlerde, kadın deyince cinsel obje anlaşılıyor, meclisteki kadın sayısını aktarabilirsin

    en azından sokakta mini etekli biri geçse arkadaki takımın ne konuşacağını tahmin edersin.

    kadın ayartmaya çalışan bir topluluk var aynı zamanda kadınların düzgün giyinmesini ve evlenirken bakire kız isteyen bir topluluk ta var ve işin garibi bu iki topluluk aynı insanlardan oluşuyor. evin direği erkek mantalitesi var son sözü erkek söyler ve kadınlar erkeklere hizmet eden köle ve cinsel objeden başka birşey değildir hatta babamız su getir dediğinde bile birşey diyemeyiz babamıza.

    diğer yandan dini açıdan da kadınları aşağıda gören fakat değeri olduğunu söyleyen kesim var.

    daha daha

    -yaşa hürmet babaya hürmet denen bir şey var.

    senin yaşını giberim dedirtirler bana . bir şey bilmez bilmediği konularda bile üste çıkar ve yaşına hürmet edilmesini ister. hürmete layık olmadığı halde.

    babaya hürmet baba baba değilse hürmet etmeyin beyler. babada hürmet bekler tabi herşeyi ben bilirim havasındadır çoğu zaman.

    -herkesi tek tipleştirmeye çalışan insanlar topluluğudur burası. saçını uzatırsın kes derler küpe takarsın kız derler sakız çiğnersin karı derler uzun lafın kıssası herkes birbirinin kendisi gibi olmasını ister ve meşruiyetler sunar her zaman.

    -gaylere hak yoktur. onlar hastalıklı yaratıklardır ancak oğlu olursa başına gelir yoksa gördüğü yerde küfür eder muallak vs der işte.

    -batı taraftarıysan batı emperyalizmine kucak açmışsındır, müslümansan gericisindir, laikliği savunuyorsan modern aşağılıksındır vs

    kısacası ötekileştirme tavan yapar öteki olmayan da ötekileştirilir.

    -zenginsen üstünsündür. fakir o kadar kitap okumuş vs irdelenmez sadece paraya bakılır. şöyle kibirli bir bakışla kıyafetinize bakıp aşağılarlar sizi. zenginlerin bütün dediği kutsal kitaptan fırlamış gibidir sen karşısında konuşamazsın.

    şu an hatırladıklarım bunlar panpa.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster