1. 1.
    +93 -5
    asgari ücret brüt 837 tl.

    güncel kurla yaklaşık 465 kahpe amerikan doları, ya da 350 eyro..

    gelelim diğer ülkelere;

    Almanya- 1.466 eyro (3.599,76 TL)
    ingiltere- 1.005 siterlin (2.872,69 TL)
    Fransa- 1.365 eyro (3.351,75 TL)
    irlanda- 1.499 eyro (3.680,79 TL)

    bu arada yanlış anlaşılma olmasın, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biriyiz o yukarıda yazdığım asgari ücreti belirleyen pek gıymatlı devlet büyüklerimize göre.

    ele geçen para net 600 tl civarında beyler. ekmek ise ortalamada 0,75 tl..

    dört kişilik bir aile günde birer ekmek yeseler sadece aylık yemek masrafları 90 tl. bunun kirası var, elektriği var, doğalgazı, odunu, kömürü, yoğurdu, peyniri, çökeleği, telefonu, interneti, toplu taşıması var. var oğlu var...

    şu asgari ücret denen zırvayı hesaplarken her biri ayrı ayrı birer matematik dehası olan pek gıymatlı devlet büyüklerimizin "asgari" kelimesinin anldıbını bilemeyecek kadar türk dilinden uzak olması enteresan değil mi ?

    bütün bunlardan sonra önümüzdeki yıl için aynı dehaların uygun gördüğü artış %3. yazıyla da yüzde üç..

    sadece sigaraya (ki bu örneği fakirin tek eğlencesi olması hasebiyle yanaştım) %40 gibi bir zammı uygun gören zeka abidesi devlet büyüklerimizin o sigarayı alması için işçisinin maaşına yaptığı zammın %3 olması bütün bu anlattıklarımdan daha da enteresan değil mi ?

    boşverin beyler illuminatiyi, boşverin dünya savaşını, kıyamet senaryolarını. dini imanı, allah'ı kitabı boşverin. sağı - solu, komünizmi - faşizmi, demokrasi denilen uygarlık mavrasını boşverin. bu ülke iflah olmaz, eğitim şart diye maval okumaktan vazgeçin.

    açlıktan midesi sırtına yapışmış adama ekmek yerine kitap uzatırsan yüzüne mal mal bakmakta haklı değil mi ?
    ···
   tümünü göster