1. 1.
    +6
    küfür, sözlüğün asli kurucu unsurları arasında sayılan ve aynı zamanda bizatihi sözlüğün yapısını şekillendiren birinci nesillerde ayrı bir önem teşkil ediyordu.

    hem ekşici, elitist, steril, batı özentisi burjuva aydını tavrına atılan bir tokat hem de sözlüğün halktan yana, halka ait bir organizasyon olduğu mesajını veren bir sembol niteliğinde idi.

    fakat bunu doğru şekilde yansıtabilmek için küfürlerin gelişigüzel, tabiri caiz ise "lümpen abuklaması" şeklinde değil, ince zeka ve yaratıcı mizaha dayalı, hatta bazen bilimsel veya entelektüel kimi ekler yapılarak sunulması gerekiyordu. aksi halde kudurdum.com'dan bir farkımız olmazdı.

    izninizle birinci nesillerde kullanılmış olan bir küfür örneğini paylaşarak ve çözümleyerek devam etmek istiyorum :

    " ananı ışık hızıyla giber, geleceğin kerhanelerine miras olarak bırakırım". evet, örnek küfürde de görülebileceği üzere yazarımız; ışık hızında yapılacak bir cimanın, aynı zamanda zamanın daha yavaş aktığı bir fiziksel platformda yapılacağını, bu cima sırasında zaman yavaşladığı için dünyada daha fazla zaman geçeceğini, ciks sonrasında dünyada birkaç nesil öteye gidilmiş olacağını, bu yüzden cimaya maruz kalan annenin "geleceğin kerhanesinin bir parçası olacağını" belirtmiş olması, bu küfürü edenin fizik bilgisine işaret etmekte.

    yeni örneklemeli anlatımlar ve genç dimağlara doğru müdahalelerle tekrar birarada olmak dileğiyle..
    ···
   tümünü göster