1. 26.
    0
    nuri'nin evine vardığımızda akşam olmuştu. ben ezandan sonra pek dışarı çıkmam, çünkü karanlıkta ilim olmuyor.
    eve girdik, montumu astım. bir ağır koku... burnumun direği kırıldı,

    "bu koku ne?" diye sordum. çünkü böyle bir kokuyla yaşanmaz. mustafakemalpaşa o açıdan çok güzeldi. ormanlar, ağaçlar ve yapılacak iyiliklerin hayallerini kurmamda yardımcı olan o güzel ağaç kokuları, dağ kokuları...

    "ya kusura bakma, dünden kalma kızlar var da" dedi. hiçbir şey anlamadım. dünden kalma kızlar? ne demek istemişti? sonra birkaç saat önce o kız için söylediklerini anımsadım. çok fenaydı. neden öyle bir şey dediğini anlamamıştım ama tanımadığım insanları anlamaya da pek çalışmadığım için büyük bir problem teşkil etmedi. mesela platon'u da tanımıyorum.

    "nasıl yani?" diye sordum. "ya dün gece açıkta yatmış bunlar, kokuları evi doldurmuş" dedi. o an kendimden, nuri'den tiksindim. nasıl böyle bir yere düşebilmiştim? nasıl görememiştim bu iğrenç olayları? evde kızlar vardı ve kokuyorlardı. tabii sonradan o kokuların müthiş kokular olduğunu öğrenecektim ama o an için gerçekten çok kötüydü. ağır bir ten kokusu, parfüm kokusu ve adını ağzıma alamayacağım başka kokular. mesela meme kokusu. gerçekten çok özür diliyorum.

    "korkma, gel sen de bak" dedi ve beni odaya zütürdü. o anı kimsenin yaşamasını istemem. üç kız, yatakta üst üste. aradaki tost olmuş. ilginç bir pozisyonda uyuyorlar. "bunları ben böyle yaptım" dedi nuri. "ben kimyagerim, çeşitli karışımlarla zararsız bir şekilde kız bayıltma işiyle ilgileniyorum. aklından kötü bir şey geçmesin, sadece bayıltıyorum ve onları soyup üst üste yığıyorum. böylece fotoğraflarını çekiyorum. fotoğrafçıyım, sergilerime denk gelmişsindir belki. neyse, sonra onları uyandırmak için kemanımla paganini'nin 24 kaprisini çalıyorum ve uyanıyorlar, neşeyle dolu olarak. al, bu benim keman albümüm güzel notalar düşesi."

    albümü aldım. günbatımı sırasında bir dağda çektirmişti bu fotoğrafı nuri. bir elinde keman, diğer elinde arşe. nasıl bir manyağın evine gelmiştim ben? nuri aslında kimdi?
    ···
   tümünü göster