1. 1.
    +1
    penis normal boyu ereksiyonda iken ortalama 15-16 cm dir. kadında vajinal orgazm için penis boyunun 10-12 cm kalınlığının 1,5 - 2 cm olması yeterlidir. çünkü vajina derinliği de bukadardır. gerçek kısa penis ise 10-12 cm den 3-4 cm kısa olan penistir. erkeklerin büyük çoğunluğu penis boyu ile yakından ilgilidirler. penis boyu ile eller ayaklar ya da vücut boyunun hiçbir alakası yoktur. uzun boylu bir kişinin kısa bir penisi olabilir ya da tersi de geçerlidir. ortalamadan biraz kısa bir penis durumunda kafayı buna takmanın anlamı yoktur. çünkü bu durumda belki bazı pozisyonlarda zorlanabilirsiniz ancak önemli olan boy değil işlevdir.

    cinsel estetik ameliyatlar arasında yerini alan bu meliyat bu kadar hassas bir bölgede oldukça önemli bir risktir. çok mecbur olmadıkça yapılmamalıdır. penis sinirleri yoğun olarak penis sırtında uzanmaktadır. buradan penis kökünden içeri girer ve penisi kemiğe tespit eden ligamentin çok yakınından geçerler. bu nedenle penis uzatma ameliyatında ligament kesilirken bu sinirlerin korunması gerekir. yine ameliyatın diğer bir riski geç devrede penis boyunun tekrar kısalması ya da penis eğrilmesidir. aşırı kilolularda penis bir kısmı gömülü olabilir. liposakşın ya da kilo verme ile penis boyunda bir miktar uzama sağlanabilir. ancak bundan da aşırı bir beklentiye girilmemelidir.

    penis uzatma konusunda diğer bir durum penis çapının küçük olmasıdır. bunun için de penis kalınlaştırma ameliyatları yapılır. penis çapı çeşitli yöntemlerle arttırılabilir. bunlar arasında en sık dolgu maddeleri kullanılır. dolgu maddeleri hastanın kendisinden alınan yağ dokusu veya deri-derilatı yağ dokusu şeklinde uygulanmaktadır. ancak yağ enjeksiyonlarının da bir çok riski vardır ayrıca tamamen erimesi de söz konusu olabilir. penis duysal olarak çok hassas bir organdır. ameliyat sonucunda duysal bozukluklar da oluşabilir.

    edit:okuyun lan gib kafalilar.. bidaha boyle basliklar acilmasin aq.sol tasak rahatlasin biras
    ···
   tümünü göster