1. 26.
    +7
    şimdi bakalım. kalıcı parfüm yoktur beyler. doğru kullanılmayan parfüm vardır. eğer parfüm doğru kullanılırsa, etkisi yeterince uzun sürer. ama şu kesindir, vakit geçtikçe, etki azalır. zira asıl etkiyi yaratan yağlar, uçucu yağdır ve süratle teninizden uzaklaşır. size kalan, katı yağlardan elde edilen ekstreler olacaktır ki, bunlar parfümün görevini yapmasını sağlamaz.

    o yüzden, akıllı biri, uzun süre ihtiyaç duyacaksa, bir şekilde parfümünü yanında taşır. sabah bi sıkayım da, gece yarısı gelene kadar işi görsün, bu hayale kapılmayın. teknik olarak, bir parfümün ömrü, nasıl kullandığınıza da bağlı olarak, kaliteli bir parfüm için 4 ila 6 saattir. burada parfüm diyoruz, eau de cologne filan değil.

    parfümün ömrü bitince, klası hoş kokuya, yani koku gidericiye döner. artık o amaçlanan asli görevi sağlayamaz.

    işte koku giderici denen budur. insanın bir numaralı tad alma mekanizması kokudur. evet dil değil. kötü bir koku, ter, tak, sidik, sabun vs. kadında itici bir etki yaratır. burnumuz tek bir molekülü bile hissedebilir. yani ufacık kötü koku, işi tak eder.

    ama burnumuz kimya ile çalışır. koku molekülleri de çoğu zaman büyük, uzun moleküllerdir. bunlar burundaki koku reseptörlerine gelince, onu bağlar ve ardından gelen diğer kokuların alınmasını engeller. işte koku giderici ağır yağlar bu mekanizma ile çalışır. ek bir şey vermez, ama kötü kokuyu bastırır.

    bunların bin türlüsü vardır ve pek çoğu sentetiktir. ucuz olmak zorunda değillerdir. anlamak basittir.

    bir parfümü alıp burnunuza dayayarak koklamayın denerken. ilk kaide bu. nasıl koklayacağız? nasıl anlayacağız, önce buna bakalım.
    ···
   tümünü göster