1. 101.
    0
    seni küçümsemesini sağla. ilk darbeden önce zayıf yerini tespit et. onu tahrik et ama asla horozlanma. seni bir sümklüböcek sansın. vururken elini bile kaldıramayacağını düşünsün. sana hamle yapmaya çıktığı anda, zayıf noktasına olnaca gücünle indir.

    diyeceksin ki, taşşaklar filan zayıf nokta. hayır değil. o güçlü adam, o gibi zayıf noktalarını kendi bilir, otomatik refleksle korur. oralara vuramazsın, darben boşa gider. o sana darbeyi indirince de, bitersin.

    başka yerlerine bak. gözleri, burnu, koltuk altları, boynu, kemiğin üstündeki kas grubunun ince olduğu kolar. diz altı, kaval kemiği.

    mesela, sana vurmak için yumruğunu kaldırdığı anda, dengesi ayaklarında olacak, pozisyonunu değiştiremeyecek, güç kollarında. senden bir hamlede beklemiyor, pısırığın tekisin sen. arkada duran kaval kemiğine, topuğunla, ayağının altıyla dal. yatarak, tüm gücünle. kır o kemiği, ta o kadar. hem önünden çekilmiş ol, hemde feci bir darbe indirmiş.

    şimdi sıra sende. neye uğradığın anlayamadı. aklındaki seni telef etme planı bitti. yeni plan yapmasına fırsat verme. taşaklar filna dal, diğer zayıf yerlerine. seri şekilde, bilhassa tekmeyel giriş. allah yarattı deme, zira eğer kalkarsa, allah gelse seni onun elinden alamayacak.

    sonra, ellerini silkele, yüzüne bak ve arkanı dönüp git. köşeyi dönünce topukla. bir süre ortalıkta görünme. sonra gürürsende, tırsma bundan. sana saygı duyacaktır, en birinci kankan, baş fedain filan olabilir, taa o kadar.
    ···
   tümünü göster