1. 2351.
    +8
    bir profesörü makara malzemesi yapma hakkını kendinde görebilecek kadar budala insanların oluşturduğu topluluk...

    hocamız bu ve yazdığı intihar mektubu bu :
    http://www.facebook.com/ahmetyildirim80?sk=wall

    başlık bu:

    http://inci.ca/uf79ve1yp _

    bu başlıkta cücük kadar beyinleriyle bir matematik profesörünün (ki adam ege üni. de profesör) uluslar arası çapta makaleleriyle dalga geçerek akıllarınca küçük düşürmeye çalışmışlar...

    iddialara bir örnek :

    felixis isimli dallamadan geliyor...

    bu bahsettiğim makale bizim matematik dehasının:
    - http://onlinelibrary.wile...doi/10.1002/fld.2211/full

    bu da kopyalandığı makale:
    - http://www.sciencedirect....cle/pii/s0960077905011148

    adam almış, birebir değişkenleri filan değiştirip (x'i a yapmak gibi, ortaokulda yapardık) yeni makale diye sunmuş. biraz baktım, lakin tatilde evde olduğum için enstitünün vpn bağlantısı ile uğraşamadım, sadece 3-5 makaleye baktım. bu yukardaki örneği bulmak hiç zor olmadı. gelişigüzel bir makale seçtim, birebir intihal çıktı. diğer bir kaç tanesinin de giriş kısımları, bazı tanımlar filan paso kopya. web of science'a bakıldığında atıf almış biraz, doğru, ama bu intihalci olduğu gerçeğini değiştirmez kesinlikle. zamanım olduğunda diğer makalelere de bakıcam.

    bir de zamanında utanmadan haberlere çıkıp, beni doçent yapmıyorlar diye kendini ilan etmiş:

    http://haberpan.com/video...ilmek-icin-daha-ne-yapsin

    ek: şimdi farkettim, bu bahsettiğim makalede "alıntı" yapılan makaleye bir kere atıf verilmiş, ama makalenin neredeyse tamamında cümleler, denklemler vs tıpa tıp aynı.benim bildiğim intihal tanımına göre bu intihaldir.

    iddiaya cevap hocanın online intihar mektubunun altında geliyor mesai arkadaşı kemal fırat oğuz hocadan geliyor :

    ilk önce iki makale arasındaki uçurumları anlatan uzun bir açıklama azısı ve ardından ikinci yorumunda ekşicileri bozan cevap :

    ekşi sözlükten aldım arkadaşlar yahuuu abstract dan intialmi olurmuş bu ne biçim yorumlar arkadaşlar o makalelerin yayınlandığı dergidekilerin galiba en az sizin kadar zekası vardır ve eğer böyle bir durum varsa anında müdahale ederler neyse. zaten umarım iyileşir ve eskiden bahsettiği gibi web sayfasını yeniler ve herkes görür herşeyi daha açık bir şekilde. eeee boşuna dememişler milletin ağzı torba değil ki büzesin...

    ne de güzel söylemiş pekde güzel söylemiş... ulan cücük beyinliler , adam uluslar arası arenada yayınlamış bu makaleleri , copy+paste dediğiniz ilk yazıyı yazanlar okumamışmıdır sizce bunu ? o adamlar bile bişey diyemezken size noluyo be gib kafalılar...

    yetmezmiş gibi adamın profiline yorum yazan ekşiyi aşşağılaynlara da bindiriyorlar :

    yuh artık selahattin isimli dalyaraktan mükemmel bir entry-nick uyumu geliyor...

    2. 26816860 no'lu entryde ahmet hocanin facebook sayfasina ofkeyle yapilmis yorumlardan bazilarini gorunce digerlerini de okudum. bazilari sozlugu çocuk parkı, yazarlari da zavallı olarak nitelendirmis. hele bir tanesi kendini oyle kaybetmis ki kotu turkcesiyle sozlugu yillardir anlayamadigindan ve anlamak da istemediginden yakinarak yazarlari bir tak olamamis insanlar seklinde itham etmis, genellemenin dibine vurmustur.

    simdi burda kendimi ya da diger yazar arkadaslari savunmak gibi bir niyetim yok. sadece o arkadas gibi anlamayan ama anlamak isteyenler icin bilgi olsun diye belirtiyorum. buradaki yazarlarin cok cok buyuk bir kismi 'en azindan' halihazırda lisans ogrencisi, yani bunun icinde doktora yapanlar bile var ki otesinin olduguna da eminim. kaldi ki liseli yazarlarin da gelip burda intihal, plagiarism iceren yazilar yazacagini sanmiyorum. hea, x olmuşsun ama adam olamamışsın gibi bir konuma gireceksen de once kendi rustunu ispatlaman gerekir ki o yorumlarla bu is zor. cem yılmaz'in da dedigi gibi bir insan selahattin diye bu kadar da öküzlemesine dalmamali.

    bahsettiği bozuk türkçeli yorum şu:

    selahattin bayar ztn yıllardan berı eksısozlugu anlamadım anlamakta ıstemıorum..sozluk nedır ya? sozlukte yazanlar neden hayatlarında bı tak olamamıs ınsanlar cogunlukla..kendılerını yazar mı sanıolar acaba..sız kımsınız lan..

    cevabı benden gelsin : be ne ete giren ne züte giren yannanın kalını , adam orda ne edebi bi makale yazıyo ne de bi roman... sinirle yazmış gitmiş hala yazım hatası arayan beynini gibiim senin at yarraa... al bak bende bi sürü hata yaptım hemde şu kısacık cevabın içinde... olur olmadık her cümleninde sonuna 3 nokta koyuyorum , resmi bi yazışma olmadığı sürece zevk benim sana ne lan huur sıçmığı... (not liseyi bitirdiğim sene öss sözel il 6.sıydım ikimiz arasında imla ve yazım kurallarını öğretmesi gerekan birisi varsa o da ben olurum sen anca oturur benim anlattıklarımı düşünürsün gerizekalı)

    ayrıca

    o lisans öğrencisi dediğin adamların hepsi baba parası yiyip yan gelip yatan , askerden kaçmak için lisans vb. yapan goygoycu yalaka tipler... babalarının parası olmasa hayatta hiç bir tak olamayacak ciğeri 5 para etmez yavşaklar sürüsü... adamlık yüksek lisans yapmakla olmaz yavrum , okumak anca cehaleti alır , eşşeklik ise baki kalır...

    özet : inciyi sadece bir grup genç kendi aralarında eğleniyolar diye erişime engelleyen zihniyet ekşinin varlığına halen ses etmiyorsa bu çok büyük bir ayıptır... (aha iç nokta kodum oç bu başlıktaki bütün 3 noktalar sana girsin)
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster