1. 126.
    +1
    @25 in devamı..

    dün buluştuk avcılarda akşam üzeri.. sanki yıllardan beri görüşüyormuşuz gibi tokalaşıp merhabalaştık ve sahile doğru yürümeye başladık.. sahilde ertuğrul abimiz vardır bilen bilir onla karşılaştık sarhoş nezaketi var ya o insanın yanında bana samimi davranması çok hoşuma gitti belki umrunda bile değilimdir ama o an babacan davrandı ya içimden dedim ben de yalnız değilim sahilde 50 yaş üstü arkadaşlarım var beni seviyorlar beraber içiyoruz şarkı söylüyoruz...

    daha sonra sahilden yukarı doğru yürümeye başladık ve aramızda şu dialog geçti..

    +bu evler depremden sonra mı yapılmış diye sordu
    -etrafıma baktım herhangi bir bina veya en ufak bir yapı parçası göremedim her taraf enkazdı
    -bana yaşattığın ilk depremden sonra baktığım her şeyi kendime benzetiyorum diyemedim..

    -bilmiyorum dedim ve uzun bir sessizliğin başlangıcı oldu.

    marmara caddesinde yürürken sorular soruyor ve sorduğumuz soruların çok geniş bir kapsamı olduğundan cevap veremiyoruz, sorunun alanını daraltmaya çalışıyoruz ve alanı daraltan kişi aynı soruyu kendine sormuş oluyor.


    -bana kızgın olup olmadığımı sordu..(sahilde bir de çay içmiştik hesabı ben vermeye çalıştım param yetmedi 7 lira tutmuştu 5.5 liram vardı daha sonra o karttan çekti, verdiğim parayı almam için zorladı, sonunda ısrarlar öyle bir boyuta geldi ki bir daha görüşmeyiz diyecek kadar oldu) o an çok üzülmüştüm yol boyu konuşmamamın sebeplerinden biri de o hareketti..
    +hayır kızgın değilim ki unuttum şu an sen hatırlattın.
    -evet gereksiz bir hareketti çocukçaydı.
    +çocuk olmak güzeldir ama... (flashback) yapın

    vedalaşma vakti geldiğinde karşı karşıya geldik ve birbirimizin omuzları üzerinden bir süre uzaklara baktık göz teması yoktu olmamalıydı.. tek kelime konuşmadık o an sanki ikimizde susarak birbirimizi anlıyorduk.. sessizliği, karanlığı da farlarıyla yırtıp gelen dolmuş bozdu..

    artık ayrılma vakti gelmişti tokalaştık vedalaştık ama tam dolmuşa giderken arkasını döndü ve bana gülümseyerek el salladı... yüzümde aptal bir tebessüm ve derin düşüncelerle eve döndüm
    ···
   tümünü göster