1. 51.
    +4 -1
    @45 be hey ayarlardan ayara begenmeyen aslını bilmez neslini bilmez cahil oğlu cahil bebe

    size anlatilan ve kendinizi has turk sandiginiz tarih;

    1899 yılında, bu baskıcı rejime daha fazla dayanamayan gençlerden deniz harp okulu öğrencisi fuat hüsnü (kayacan), eski hariciyecilerden reşat danyal ve mehmet ali, o zamanlar papazın çayırı diye adlandırılan şu anki fenerbahçe stadı’nın bulunduğu yerde futbol oynayabilmek için black stocking fc (siyah çoraplılar futbol kulübü) adında bir kulüp kurdular. fakat daha ilk maçlarında hafiyelere yakalanmaları kulübün kapatılmasına neden oldu.

    1901 yılında kadıköy spor kulübü adında yeni bir kulüp kuruldu ancak sonuç aynıydı, kısa bir süre sonra bu kulüp de kapatıldı.

    aha da olayin asli;

    1901 yılında i̇stanbul'da yaşayan iki i̇ngiliz, james lafontaine ve horace armitage, rum ve i̇ngiliz oyunculardan oluşan kadıköy futbol kulübü'nü kurmuşlar ama 1903'te takımdaki i̇ngilizler bir anlaşmazlık sonucu ayrılarak moda kulübü'nü oluşturmuşlardır. 1904 yılında ise bu kulüpler, imogen, elpis, strugglers takımlarıyla anlaşarak, i̇stanbul futbol birliği'ni hayata geçirmişler ve bugünkü fenerbahçe şükrü saraçoğlu stadı'nın yerinde bulunan "union club-i̇ttihat spor" sahasında düzenli karşılaşmalar yapmaya başlamışlardır. görüldüğü gibi bu takımlar yabancı ya da azınlık takımlarıdır. türk olmayan ekiplerin gerçekleştirdikleri bu ilk futbol karşılaşmaları, gsl öğrencilerini hem ilgilendirir hem de çok üzer. artık onların amacı, kendi futbol kulüplerini kurmak, ölesiye sevdikleri bu oyunun kurallarını "hatmetmek" ve yabancılarla boy ölçüşmektir.

    neymişşşşşşşşşş

    aslınız olan kadiköy futbol kulubu rum ve ingilizlerden kurulmuşşşşşşşş

    çok cahilsin be oğlum valla billa bak
    ···
   tümünü göster