1. 1.
    0
    valla iki yıldır geçmiyosa düşünmek lazım.
    Diyet yapıyomusun? Acılı, baharatlı şeyler yememe, pizzaya makarnaya abanmama, gazlı şeyleri fazla içmeme, Bira-şarap gibi mayalı alkolleri içmeme, lifli gıdalar (yeşillik, sebze) yemek vesaire... Bunları yapmadıysan bunlara dikkat et, ayrıca istersen doktora-eczaneye gidip lif takviyesi yapacak ilaç yada besin desteği alabilirsin. daflonu çok kişiden duydum, ben denemedim ama aklında olsun.

    kabız olmayacaksın, ishal olmayacaksın. sabah aç karnına bir bardak ılık su içmeyi ve iyice çiğneyerek iki tane kayısı (gün kurusu dedikleri kahverengi olan) yemeyi tavsiye etti benim doktorum. işe yarıyor.

    Eğer bu diyeti yaptığın halde geçmiyorsa, ara ara sıkıntı veriyorsa, o şişte iltihap toplanmış olabilir. (illa böyledir demiyorum). Bunu da yine doktora anlatırsan antibiyotik gibi bişey verip, o iltihabı dağıtmayı deneyebilir.

    Bende ufak bir meme bir yıldır duruyodu, diyete fazla dikkat edemedim, ettiysem de geçmedi. Birgün acayip ağrı sancı yapınca doktora gittim, ameliyat oldum. iyileşmesi iki hafta sürüyo. ama ilk bir haftası çok çileli oluyor.
    ···
   tümünü göster