1. 1.
    +3
    DÜŞÜN SADECE.

    Düşün genç, düşün, sana söylenene körü körüne inanmayı bırak artık. Eğer bunu başaramazsan,bil ki sonun hiç hayırlı değil. 15 milyon yeni yetmeyle aynı zihniyette olmak zorunda değilsin. Düşün sadece , senden öncekilerin savunduklarını savunmak zorunda da değilsin. Evreni kendi görüşüne göre şekillendir, görüşlerini çevrene göre değil.

    Üret, geliştir,çalış, kendini garba benzetmeyi bırak artık. Özenme , özendir kendine bütün insanlığı . Ama bil ki bu iş senden öncekilere verilen ve senden sonrakilere de verilecek olan temel eğitimle gerçekleştirilemez.

    Araştır ey genç beyin! Araştırmadan, yeni bir şeyler bulmadan, çabalamadan geçen 12 yılın ardından girdiğin o sınavdan aldığın puanla 2 milyon öğrenciyi geride bırakarak 1. olsan dahi iğrenmelin kendinden . Çünkü geride bıraktığın 2 milyonun bir kopyasısın sen.

    Kendini çok mu ileri sanıyorsun . o arkanda gördüklerin ,seni geçeli çok olmuşların aynadaki yansıması sadece. 8 sene okudun andımızı ey Türk gençliği! Ancak ne doğrusun, ne çalışkansın. Utanmalısın kendinden ,o övündüğün tarihinin bile gerisinde kalmışsın.

    Kitap okumamayı marifet sanan siz zavallılar. Emin olun acıyorum sizlere . ileride zengin olabilirsiniz , başbakan , başkan veya ünlü de olabilirsiniz, ama gün gelecek kendi mutlak cahilliğinizde ezileceksiniz. Binlerce gencin girmek için uğraştığı o Anadolu liselerine sadece velilerinizi tatmin etmek için girmeniz önlenmeli beklide . okuyun biraz , okuyun ki anlayabilin dünyanın sadece konuşmak için kurulmadığını. Ama inada döktüyseniz meseleyi dağdaki çobanın değil sizin oyunuz değersiz bence.

    Diyeceksiniz ki: önce kendine bak be birader! Ancak bilmelisiniz ki düzene karşı çıkan ve onu eleştirenler de aynı düzen içinde yetişirler . Açıkçası ben de sizlerin bir kopyasıyım tek farkım eleştirmem. …

    PiMP

    valla ben yazdım lan ...

    ÖZET:

    sistemin dıbına koyayım (fuk tu siystım)
    ···
   tümünü göster