1. 26.
    +14 -1
    kendi ideolojilerinde bulunmayan "özgürlük" kavrdıbını anlamayan insanlar gelmiş tak atıyorlar. herkes aynı türküyü tutturmuş "parası olan daha özgür oluyor, paran yoksa özgür olsan neye yarar... " para da para.

    lan parası olan adama gökten yağmadı ya o paralar(liberal ülkeler için söylüyorum). herif yıllarca çalışmış çabalamış veya aklına dahiyane bir fikir gelmiş, kurmuş şirketini, üretmiş ürününü, kazanmış parasını. liberal ülkelerde insanların böyle bir özgürlüğü var işte. kimse kimsenin para kazanmasını, hayat standartlarını geliştirmesini engellemiyor. "madem ben kazanamıyorum, sen de kazanmayacaksın. eşit olacaz." diyenleri engelliyorlar...

    cebinde parası olmadan dünya'nın en liberal ülkesine gitmiş zamanında milyonlarca kişi. şimdi adamlara gibe gibe "dünya'yı yönetiyorlar" diyorsun. kafan çalışıyorsa veya şansın yaver gittiyse "dünyanın en liberal ülkesi"nde zengin olabilirsin.

    ama "dünyanın en eşit ülkesi"nde zütünden kan alırlar adamın. sen 9'dan akşam 5'e kadar devlet baba için çalışacaksın. devlet baban da senin üretimine katkıda bulunduğun şeylerin bir kısmıyla senin ihtiyaçlarını karşılayacak. geri kalanı da devlet propagandasına, orduya harcayacak. ama ordu ve devlet çok önemli, çünkü bunlar toplumun özgürlüğünü koruyor emperyalist güçlere karşı. "emperyalistler halkın beyinini yıkamasın diye" devlet dış dünya ile ilişkilerini kesecek, kesecek ki halkı gönül rahatlığı içersinde "oh biz de baya özgürüz" desin. halkın içinde uyutulamayanlar duvarı aşıp gerçek özgürlüğe kaçmaya çalışırken özgürlüğünü savunan devleti tarafından öldürülecek. 50 sene sonra halk tamamen uyanacak ve sistemi yıkacak. ama bu sefer de onlarca yıl halkın sırtından geçinen tipler petrol milyarderi olup çıkacak. sonra da bazıları, 21. yy sosyalistlerinin "eşitlik, özgürlük, bedava elektrik su" sözlerini dinleyip gaza gelecek ve liberallerin savunduğu özgürlüğe "yeaa kendinizi özgür sanıyonuz" diye tak atmaya çalışacak.

    3. ideolojiyi savunanlara zaten laf söyleyemem, anlamaz. kafası düzgün çalışıp da onu seçtiyse bir pgibologa filan görünsün derim.
    ···
   tümünü göster