1. 26.
    0
    şimdi moruk dünya 4-6 milyar yaşında dersen. insanlık tarihine 500 bin sene de. e dıbına koyayım biz daha 30-40 bin sene önce mağaramızdan çıkıp ataerkil yapıya geçiyoruz. senin inandığın musaya bakarsan m.ö 2bine falan tekabül ediyo bu at yannanı. isaya bakarsan bi arkeolog ya da sanat tarihçi olarak eğer kalıntılarını bulamazsak yaşadı bile diyemiyoruz dıbına soktuğmun oğluna ki batı roma'dan ayrılan doğu roma'nın roma kültünü yıkması için çakma bi ortodoks kültürü yarattığını kabul ediyoruz. olayları tamamen siyasi yani. muhafazide hiç gelme bile. bi tanrı varsa emin ol insanlar arasındaki ticaret kuralları gibinde olmazdı. nitekim parayı icad eden biziz.
    yaradan varmış yokmuş gibimde değil, sadece yaraktan kürekten şeylere sorgulamadan inanmayın dıbınakoyayım. sizi çok seven, sizi yaratan bir varlık sırf onun için secdeye kapanmadınız diye sizi cezalandıracaksa gibeyim böyle kreş çocuğu mantığını çok afedersin.
    matematik dediğin şeyi de biz dünya kurallarına göre icad ettik. eğer başka bi gezegende yaşıyor olsaydın kurallarını da oranın yerçekimine atmosferine göre koyardın.
    özet: yarak kürek şeylere sorgulamadan inanmayın dıbına koyayım.
    ···
   tümünü göster