1. 51.
    +1
    ders9:

    şimdi sana kızla tanışma anında kullanabileceğin ve daha ilk anda çarpıcı bir etki bırakmanı sağlayacak çok özel bir teknikten bahsedeceğim. biliyorsun, normalde biriyle tanışırken karşılıklı olarak isimlerimizi söyler, kısaca el sıkışır ve “memnun oldum” gibi bir şeyler deriz.

    bu otomatik bir süreçtir ve pek değişmez. çoğu kişinin bilmediği şeyse bu kısacık önemsiz gibi görünen anın bir-iki değişiklikle sıradışı bir tanışmaya çevrilebileceğidir.

    tam olarak yapacağın şu: karşılıklı olarak isimlerinizi söylerken elini uzatıp kızın elini sıkacaksın. buraya kadar her şey normal. ama el sıkışma süresinin bittiğini hissettiğin anda kızın elini hemen bırakmak yerine 2-3 saniye kadar daha elini tutmaya devam edeceksin ve bu sırada keyifli bir şekilde gözlerinin içine bakacaksın. sonra hafifçe gülümseyerek, sakince “memnun oldum” diyeceksin.

    onun elini yavaşça havada bırakıp gözlerini başka tarafa çevirerek daha enerjik bir konuşma tarzıyla ilgisiz birkaç şey söyleyerek tanışmayı kapatacaksın (yanınızda başka biri varsa kısaca ona dönüp bir şeyler söyleyebilirsin).

    sıradan bir el sıkışmanın süresi bellidir ve farkında olmasak da aslında hepimiz bunu biliriz. bu süre boyunca el teması sadece sosyal bir temastır. bu süre dolduktan sonraki birkaç saniye devam ettirdiğin el teması ise artık sosyal bir temas olmaktan çıkar ve özel bir temas olmaya başlar. gözlerinin içine bakman özgüvenini gösterir ve teması daha da özel kılar. “memnun oldum” derkenki sakin ses tonun da aynı etkiyi güçlendirir. tüm bunların dikkat çekecek derecede abatılı olmaması çok önemli, yoksa kasıtlı ve tuhaf bir hamle olarak algılanabilir. sonrasında göz temasını kırarak sıradan bir konuşmaya geçmen de, kızın aslında her şeyin normal olduğunu, aranızdaki özel temasın kendi algısından başka bir şey olmadığını düşünmesini sağlar. onu etkiledin bile!...

    sonrasında tekrar onunla göz teması kurarak konuşmaya devam edebilirsin.

    bu tekniği gerektiğinde en iyi şekilde kullanabilmek için tek başınayken biraz prova etmeni öneririm. ne kadar etkili olduğunu sen de hissedeceksin. emin ol, bu tekniği bilen dünyadaki birkaç kişiden birisin...
    ···
   tümünü göster