1. 1.
    +20 -5
    yapıyorum beyler okuyun, özeti de var:

    bura daha ilk kurulduğunda çok popüler değildi. o zamanlar daha çok düşünceleri tutarlılaşmış fevriliği azalmış yani özetle ergenlikten çıkmış kişiler arasında yayıldı buranın adı. işte bunlar, yani ilk zamanın üyeleri, birinci nesillerdir. yani birinci nesiller arasında liseliye çok az rastlanır.

    birinci nesil yazar alımı kapandığında da henüz çok popüler bir yer değildi burası. ikinci nesiller geldi. bunların arasında liselilere rastlamak daha kolaydı. ama yarısından çoğu ergenliği aşmış kişilerden oluşuyordu bu grubun.

    popülerlik tavan yapınca ise üçüküncü nesil yazar alımı başladı. işte ne olduysa o zaman oldu. sözlüğün ebesini ilgilendiren dönem bu üçüküncü nesil yazar alımı dönemidir. çünkü sözlüğe yazar alımı doğrudan doğruya oluyor, çaylaklık gibi bir mekanizma yok. alındıktan sonra da liseli seviyesinden de düşük başlıklar açsalar dahi atılmıyor kimse. işte bu yüzdendir serzenişimiz. yoksa üçüküncü nesil 99999 yazar arasından ergenliği aşmış ve adamakıllı başlık açabilen bir kişi çıkabiliyor.

    ---
    • * * özet: çaylaklık mekanizması olmadığı için popülerlik arttıkça takluk da artıyor. züt gibi başlık açanlara da ne kadar açarsa açsınlar bir şey yapılmadığından inci giderek ergenleşiyor.
    ---
    ···
   tümünü göster