1. 426.
    0
    1. yıkılmaya yüz tutmuş gelenin gidenin vurduğu bizansı yendi
    cevap: bizans o dönemin en büyük devletlerindendi. istanbula sahip bir devlet o dönemde kolay yenilemezdi. aç araştır. ayrıca bizans çok güçlüydü arkasında dinlerin gücü vardı öyle gelen giden gibmiyordu.

    2. adı sanı duyulmamış balkan prensliklerini yendi
    cevap: adını duymadıysan osmanlı'nın suçu ne?

    3. adı sanı duyulmamış türkmen beyliklerini yendi
    cevap: (bkz: cevap 2)

    4. avrupanın 2.liginde oynuyor diyebileceğimiz macaristanı yendi
    cevap: macaristanbugünkü ingiltere gibiydi avrupada 2.ligde değildi çok güçlüydü papaya bile kafa tutuyordu. lajos binlerce vatandaşını zevk için öldürdü papa ses bile çıkaramadı. ayrıca bataklıkta kazandık biz o savaşı hızlı ve full zırhlı macar birliklerine, tam zırhlı papa şovalyelerine karşı kılıç ve kalkanla kazandık. aç araştır mohaç zaferini tarih kitaplarına takılma.

    5. avrupanın 2.liginde oynuyor diyebileceğimiz sırbistanı yendi
    cevap: konuşmuyorum bilgim yetersiz.

    6. ilk ciddi rakibi memlüklerdi zarzor yendi
    cevap: konuşmuyorum bilgim yetersiz.

    7. avrupanın orta seviye takımlarından Avusturya'yı iyi oynamasına rağmen yenemedi, viyana alınamadı hatice değil netice önemli
    cevap: tonlarca top taşıdılar o yol 3 günde gidilmiyor unutma viyana ağır yenilgi aldı. hava koşulları izin verseydi belki alınırdı.

    8. portekizliler denizlerde osmanlının eline baya bir verdiler
    cvap: osmanlı donanması haçlı donanmasını mahveden bir donanma portekiz donanması olayını hatırlamıyorum konuşmayacam.

    9. gerileme dvriyle beraber herkes osmanlının eline verdi
    cevap: osmanlı o dönemde bile ilerlemeye çalıştı fakat yönetim sorunları işte osmanlı yanlış kararlarıağır ödedi. bu sadece osmanlıya olmadı tarihte birçok devlet öyle gitti.

    ve sakın unutma osmanlıda türktü. senin damarlarında osmanlı kanıda var. türkiyeyi kuranda osmanlı devletine mensup değilmiydi? o asla küçümsemedi osmanlıyı sakın unutma.

    edit: dünyada hiçbir devlet çağ açıp kapamadı osmanlıya kadar. beylikten imparatorluğa yükselen bir neslin torunlarıyız biz.
    ···
   tümünü göster