1. 26.
    0
    @1 türkçe hakkında gram bilgin yok osmanlıca bir dil değildir osmanlıca türkçenin arap alfabesiyle yazımına yarayan bir yazı dilidir. bu gün kullandığın 20.000 kelimelik türkçenle tutup osmanlı'da 1.000.000 kelime haznesiyle yazılmış öztürkçe eserleri anlamayıp sonra o kelimelere arapça farsça diye yafta yapıştırman senin ayıbındır.ha arapça farsça kelime yok mudur çoktur ama kullanılan türkçe kelime sayısı bu günün en az 4 katı fazladır. yani tutup osmanlı dilimizi gibti diyemezsin çünkü bu dil osmanlıdan sonra gibildi.

    2.si osmanlı din ırk ve milliyet kaygısı olmayan bir devlet değil, ırk ve milliyet kaygısı olmayan bir devlet bu yüzden her ırktan insan müslüman olduğu sürece devlet mevkilerinden istediği yere yükselme hakkına sahip olabiliyordu, sen şuan ermeni ve ya alman asıllı olsan bu ülkede bi yere gelemezsin getirmezler niye? çünkü kafatasçı çok.

    ha osmanlı gayri müslimleri gibiyor muydu ? açın ünlü tarihçi hammer'ın (en büyük osmanlı düşmanlarından biridir) osmanlı imparatorluğu hakkında yazdığı 10 küsür cilti bi okuyun bakın bakalım bizim anamızı gibti dediği 1 satır var mı ?

    bi tak söyleyecekseniz önce bi taka dayandırın ondan sonra söyleyin zütünüzden atmayın
    çamur at, yapışmasa da izi kalır politikası izleyip adamı hasta etmeyin
    ···
   tümünü göster