1. 26.
    0
    Sorularını sırayla sorsana amk hangi birine kim ne cevap versin şimdi.

    Neyse birkere inanmak, iman artık sen her ne diyorsan bu beyinle değil kalple olur yani şunu demek istiyorum, bir insan birşeye inanmak istemiyorsa onu ona inandırman imkansızdır mutlaka ama mutlaka sana bir antitez üretecektir aynı şey inanan insan içinde geçerli.

    Şimdi biliyorsun diğer ilahi dinlerin kitapları baştan aşağıya değiştirildi yani tabiki saf kalan kısımlar vardır ama nereler bilinmiyor. Ama Kuran değiştirilmeyen tek kitap. Yani islam kaynağı bozulmamış tek din. Fakat sana şunu söyleyebilirimki Kuran dışındaki birçok şey değişmiş. Bende aile geleneklerinden birçok şeyi öğrendim ve daha sonra bunların hurafe ya da gereksiz olduğunu kendim kavradım ve şunu da gördüm ailene gidip bakın bu yanlış dediğin zaman hayretle karşılıyorlar seni korkuyorlar yoksa yoldan mı çıkıyorsun diye. Halbuki kaynağım Kur'an .

    Demek istediğim şu ki ilk olarak kendine kaynak vereferans olarak her konuda Kur'an'ı edin, olum hadislere bile güven olmuyor sahih olanı var olmayanı var. Ama Kuran saf, değişmemiş. En büyük referans ve moda mod inanç Kuran kaynaklarınadır. Kuran da bildiğin gibi Arapça ve eğer Arapçayla biraz içli dışlı olduysan bilirsin çok acayip bir dildir. Yani bir kelime milyon anlama gelebilir, yorum içinde yorumdur çok gariptir amk Arapça. E Kuran Arapça biz bunu Türkçe'ye çeviriyoruz ve yorumluyoruz. Sıkıntı burada bak okuduğumuz da aslın yorumu yani. Bak mesela yeni yeni teoriler atılıyor. ilk insan Adem değildir diyen var, Adem diye biri hiç olmadı Adem'den kasıt erkek ırkıdır diyen var, bilinçli insandan önce de insana benzer yaratıklar vardı diyen var. Varoğlu var ve ilginç olan hepsi bir ayete dayandırıyor söylediklerini. Yani yorumluyor.

    Bilim meselesine gelince Kuran dünden bugüne inananlar için zaten bilimin ta kendisidir. Kimse bana ilimle bilimin farkını bilmiyor diye artislik yapmasın giberim belasını arada hiçbir fark yoktur. Kuran çok bilimsel bir kitaptır panpa ama bunu insan anlamıyor ya da bir kısmını sadece anlayabiliyorsa bu da insanın problemidir. Bilim birçok açıdan Kuranı da haklı çıkardı bunlar bilinen şeyler. AMa bilim insan kaynaklıdır. Yani bilim deyince insanlar hemen kesin doğru var gibi bir algıya kapılıyor ama ulan insan kaynaklı olan şey nasıl kesin doğru olabilir, yarın yeni birşey keşfediyosun ve bir bakıyosunki eski bildiklerin ve o zamanlar bilim dediklerin saçmalıktan ibaretmiş. Ama diğer tarafta o bazı muallaklerin beğenmeyip 1400 yıllık dediği o kitap 1400 yıl öncesinden Biz evreni genişletenleriz demiş. O kadar belgesel izliyormuşsun bunu da görmüşsündür evrenin genişleme meselesi falan. Yani bugünkü bildiklerinin çoğu ama büyük bir çoğunluğu yalan geriye kalanında çoğu yorum, salt doğru çok azdır ama o salt doğrular bile seni inanca zütürmeye yeter. Böyle bir durumda da ben inanmayı seçiyorum ve kesinlikle inanıyorum.

    Uzun oldu amk kusura bakma, belki cidden sıkıntıdasındır okursun diye yazdım, çünkü aynı yollardan bende geçtim hala geçiyorum ve öyle sanıyorumki şu ortamda bir dönem şüphe etmeden iman etmek imkansız.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster