1. 1.
    0
    ricard dexer shawn'ın bugünkü tarihli konuşmasından bir cümle.

    " biz muhafazkar demokrat bir neslin peşindeyiz, bizden ateist nesiller yetiştirmemizi beklemeyin."
    iki kulağımla duysam inanamazdım ama haber kanalı aynı zamanda sözleri yazılı olarak da tekrarlıyor, iki gözümle de gördüm söylediklerini.

    bir siyasi parti ve lideri her siyasi görüşe sahip olabilir ama bu siyasi parti iktidar olduğunda kendi görüşünde bir nesil yetiştirmeye uğraşamaz. bu yol faşizme giden yoldur.

    bir ülkenin görevi her bir gencin kendi doğasına uygun siyasi görüşü kendinin seçebilme yeteneğini ortaya çıkaracak eğitimi sağlamak ve gerisinde serbest bırakmaktır. hoş bizde bir gencin yetiştirilmesinin terimi bile "eğitim"dir. yani eğmekten gelmektedir. birinci falsomuz burdan başlar ya neyse...

    evet rte senin bu dediğinle nerde kalır fikri hür vicdanı hür nesiller. tevfik fikret'im bu gereksinimi bir yüzyıldan önce söylemiştir.

    demokrasi şu bu bile demiyorum. bu insan haklarına aykırıdır. ey silivri'de yatanlar neden içeride olduğunuz bellidir. ve bugün dışarıda ergenokon askeri vesayet sivilleşme ıvır zıvır diye gezen liberaller bir gün durumun farkına varıp ak partinin amacına karşı durduğunuzda içeride olacağınız bellidir.

    bu yazı bir niyet okuması değil bir itirafın kısa ve öz değerlendirmesidir.
    ···
   tümünü göster