1. 626.
    0
    @535 la tövbe desin la. allahın dünyadaki gölgesi demek ne demek olum. allaha şirk koşmak gibi birşey. allah'ın gölgesiyse neden amerikayı fethedememiş.
    şimdi aynısını çıkıp obama dese allahın dünyadaki gölgesiyim diye herkes küfür eder obamaya. adam 15 bin km öteden iran'ın kalbi hürmüz'e girdi oğlum. osmanlı da çevresindeki güçsüz ülkeleri aldı.

    bazıları da osmanlının avrupayı haraca bağladığını söylüyor. ulan böyle bir saçmalık var mı be? ezebileceğim adamı neden haraca bağlayayım? giderim savaşırım alırım toprakları.
    beyler hep türk tarih kitaplarını okumayın. nedense hiç mağlubiyetlerden o kitaplarda bahsedilmiyor. yabancı kaynaklı kitapları da okuyun. ne kadar abuk yerlerde yenildiklerimizi görün.

    daha düne kadar ulubatlı hasandan bahsediliyordu ancak böyle birşeyin olmadığı ortaya çıktı. hatta imparatorun ölümünün bile nasıl olduğu ortaya çıktı. kim kendi tarihini "mahvolduk, bizi ezdiler mahvettiler" diye yazar? ancak yabancı kaynaklarda kendi yenilgilerini bile adamlar yazmış. imparatorlarının nasıl öldüğünü bile yazmışlar. biz hala kanuninin nasıl öldüğünü net bilmiyoruz. sürekli şaibe çıkıyor
    ···
   tümünü göster