1. 1.
    +62 -25
    hiçbir yerde.

    bize karşı gelen eleştirileri genelde tek bir cümle ile kafamda bitirip cevap verme gereği duymuyorken beklentilerin fazlalığı canımı sıkıp uykusuzluğumun sınırlarını zorlamama yardımcı oluyor.

    genelde sadece tek açıdan bakmaya alışmış, mühendislik fakültelerinde okuyup teknik resim dersinde dahi üçgörünümü kavrayamamış insanlarımızın tarafımızca yargılanma süreci geçmişte gidiyor.

    geçmişi kutsallaştırma dürtümüz, kültürümüzü/dinlerimizi/atalarımızı yücelttiğimiz gibi sanal zevklerimizi de anıtlaştırmaya devam ediyor. bu senin, benim, onun suçu değil ruhlarımızın hastalığı ve yapabilecek bir şey yok.

    beyler, halen reklam ajansları ile anlaşmalar yapmayıp idealistlik kitaplarına ders verir niteliğinde sayılabilecek tavırlarımız saygıdan başka bir gibi hak etmiyor. hemde öyle bir saygı ki bu, zaman geçtikçe ortam bozuldu söylentisinin tamamen aksine gittikçe artan baskıya rağmen bu kadar dayanıklı olmanın nasıl bir başarı olduğunu kavramamız gerekiyor.

    3 görünüşten bahsetmiştik. sözlük sizler için %90 browserınıza girip entryler döşediğiniz, capslere, swflere bakarak tebessüm veya sinirlendiğiniz yerle sınırlıyken (zirve ve organizasyonlar bu %10luk kısmın içerisinde) benim için hayatımı gibme derecelerinde dolaşmaktadır. öyle ki, her zaman bahsettiğimiz dava konuları mesaimin anasını gibmiş, ekstra olarak ortada olan muhalif tavrımız etrafımda uçuşan tehditleri doğurmuştur. ve bunlar öyle tehditler ki, nereden geldiği belli olmayan hayatıma dair bütün detaylarının yüzüme karşı söylendiği ve akıllı olmazsam aklımın alınacağı derecede tehlikeli boyutlardadır.

    mızmızlanmak bize göre hiç değil. ama bu zamana kadar ve şu sıralar yaşadıklarımla ilgili "gelin beyler anlatıyorum" içerikli bir başlık açıp bu olayları anlatmaya başlasam muhtemelen vereceğiniz cevap bu zamana kadar verdiklerinizden farksız olur;
    "senin kafanı gibeyim serkan bu işlerle uğraşılır mı, buna değer mi?".

    ama deyiyor işte benim anlamaya kapalı dostlarım. 2,5 senedir sosyal medya'da, gençlikte, ülkede değişenleri halen görmüyor ve hissetmiyorsanız milliyet/hurriyet haber sitelerinden uzaklaşmanızın zamanı gelmiş demektir.

    inci sözlük eskisinden daha iyi daha profesyonel devam etmekte. ama ne yazık ki üzerindeki baskılar gün geçtikçe artmakta. dindar bir gençlik yetiştirilmek istenirken, bizim insanların gözünde birer allahsız-din düşmanları olarak görüldüğümüzü düşünecek olursak işimizin ne kadar zor olduğu ortada. oysa ki, bizler de çocukluğumuzu camii altındaki kuran kursuna giderek geçirmiş, din derslerinde verilen dua ezberi ödevleri için babanelerimizden yardım istemiş gençleriz. sırf görüntümüzden rahatsız olanların çelmelerine maruz kalmak kızgınlık ve öfkeden başka bir tak yaramıyor. ötekileşen toplumun, ötekileşen bireyleri olarak azınlıklar sınıfındaki yerimizi alıyoruz.

    köpeğim koluma yattığı için klavyeye yazarken rahatsız oluyor, bu sebepten yazıyı daha fazla uzatamıyorum. buraya kadar okuyanlar zaten zihinlerimizde dolaşan mantığı kavramışlardır.

    bu söz ruhuma işleyen çok değerli bir cümledir ki umarım size de aynı şeyleri hissettirir;

    dünyayı değiştiremeyiz ama farklılık yaratabiliriz.
    ···
   tümünü göster