1. 226.
    +3
    sevgili 10 yıl sonraki ben,

    şu an 32-33 yaşındasın. hala tam olarak ne olmak istediğini bilmiyorsan aldığın boğaziçi diploması zütüne girsin. daha da başka bir şey demiyorum. jackass gibsin zütünü. şimdi ben bu mektubu neden yazdım, nasıl yazdım, kime yazdım? bunları da sen çöz amk bini. önemli olan insan olmaktı demiştim unutma. işinin olması, çok çok paranın olması önemli değil, bir fakir gördüğünde içinin burkulması yeterli tüm zenginlikleri alaşağı etmeye.

    hatırla 10 yıl önce yani şimdi çalıştığın okulun müdürü, bölüm başkanı huur ayağını kaydırmak için seni bezdirmek için neler yapmıştı. sen de hemen vazgeçmiştin.

    gibimin salağı. gidenlerle değil kalanlarla kurulur bir cumhuriyet bunu unutma. sana verilen nimetleri doğuda çobanlık yapan çocuğa verseler bill gates'in zütünü parmaklamış olurdu.

    sen de şehir sokaklarında yürürken reklam panolarında gençliğini kaybedenlerdensin. bir hayalin peşinde koşarken gördüğün o panolar seni gibip attı. reklamlardan o yüzden nefret ediyorsun.

    1 değil 2 değil 3 değil 4 değil tam 5 kilo balı 100 liraya satan zihniyete maruz kaldın. 5 çernobil gücündeki bu yükten kurtulup 10 yıl sonra bu mektubu okuduğunda kendini daha güçlü mü hissedeceksin yoksa daha zayıf, bıkkın, ne idüğünü ve ne ideceğini bilemeyen bir halde mi olacaksın. o senin muhtaç olduğun kudretin asil damarlarında olduğunu hatırlayacağın zamana bağlı.

    biliyor musun? eğer ölmez de bu yazdıklarımı okursan senin zütüne koyim. silkelen ve kendine gel huur çocuğu! zütünü gibtikleri yeter. boyun büküp koyun olman isteniyor ve önüne serilen boyalı yalanları farkediyorsan, insanca yaşamanın ne para ne de pulla olduğunu hatırla ve bir an önce isyeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaan et.

    ama sakın allah'a isyan etme. o seni yaratan, seni herşeyden herkesten çok iyi bilen. sen sakın o'na isyan etme. annene ve babana karşı uysal olduğun gibi o'na da uysal ve kabullenici ol. insanların yaptıklarını kabul et demiyorum zaten biliyorsun ilk çalıştığın yerde verdiğin mücadele ve yaşadığın sıkıntılar böyle biri olmadığını kanıtlar nitelikte. gibip atmıştın bütün yalakalıklarını ve ikiyüzlülüklerini.

    unutma, seni giben gururun değil, liderlik ruhundan yoksun olmandır. annem şimdi ne durumdadır bilmiyorum ama ölmediyse mutlaka git elini öp ve sıkı sıkı sarıl. çok üzülüyorum annemin haline. sen değerini bil ve anneni herşeyden üstün tut. o seni doğuran insan. sen onun canısın.

    baban şimdi işleri yürütüp akıllılık ettiyse eviniz var arabanız var o kahve işinden voliyi vurmuşsa eğer. savurmuşsa paraları gibtiret sen çalış bak ailene. evlenmişsindir büyük ihtimalle. sakın eşine köle olma. o da sana köle olmasın. saygılı huzurlu bir aile en iyisidir.

    ha bir de, kardeşin ne durumda, inşallah kötü yola düşmeden kurtarabildiysen helal olsun. sanırım o evlenecek bir salak bulmuştur kendi hayatını yaşıyordur bin. çok kızgınım ona kusura bakma. değer bilmez paragöz şerefsiz!

    neyse, sen ne yapıyorsun bilmiyorum ama devlete geçtiysen en iyi şeyi yapmışsındır. özelde hayat tak gibi biliyorsun 10 yıl önceki deneyiminden amk.

    babanın dıbına koyim acıktım. bu mektubu da sana yazarken eminem dinliyorum. umarım sen de 10 yıl sonra eminem dinlersin. tabii illuminati adamı öldürmezse.

    babayı arayım da eve bi adana menü yollasın amk. 10 sene sonra bu lüksün olmayacak kıskan bin!! ahahahah

    şimdi bana diyeceksin: "yazacağın mektubu gibeyim ben gidiyorum!!" cevabım: hmm. ok. bye! *
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster