1. 26.
    +11 -2
    @1 bak panpa öncelikle şunu söyliyim müslüman değilim, hiç bir dine inanmıyorum.

    bu resmi 2 gün önce facede de bir kız arkadaşım paylaşmış ve yorum olarak da sonra da neden ''başörtüsü'ne saygı duymuyorsunuz diyorsunuz. içinizi biliyoruz lan sizin yazmış.ona bir şey anlatmadım fakat sana anlatmayı deniycem.en azından içimde kalmasın düşüncelerim.

    1-eğer kendini dinlerden soyutluyacak olgunluğa erişmiş bir bireysen önce insanların inandığı değerlere de saygı duymayı biliyor olman gerekir. yani şunu söyliyim benim annem yan odada kafasında aynen bu şekilde başörtüsü var ve dışarıda baş örtüsüz çıkmaz.ben annemi çevremle karşılaştırdığımda bir ekgibliğini ya da fazlalığını cahilliğini ya da yobazlığını falan göremiyorum. benim onda gömrdüğüm tek şey inandığı bir değer var ve o değerin gereğini uyguluyor. bunun che yi çok seven bir adamın onun dövmesini yaptırmasından bir farkı yok. orta da bir değer var ve birileri ona inanmış.

    2-senin onun inandığı şeye inanmaman ondan daha akıllı olduğunu göstermez ya da onun cahil olduğunu yobaz olduğunu göstermez sadece onun senden farklı düşündüğünü gösterir. onun senin gibi düşünmemesi sana onu aşağılama hakkı vermez.

    3-bu fotoğraf biliyorsun ki fotoşop.ve benim annemim de aynı kıyafetler başında örtüsü olan bir fotoğrafı bu şekilde şoplanabilirdi.

    özet:senden farklı düşünen bir insanın inandığı değer sana o değeri aşağılama hakkı vermez.

    edit:şu entryi eksileyen adam var amk ya daha da bir şey demiyorum. ulan ne eksiliyorsun kardeşim adam akıllı bir şey yazdım varsa katılmadığın yer ben sabaha kadar burdayım tartışırız. ulan ergenliğe yeni girmiş kız tavlamak için ateist olmuş adamdır bunu yapan.bir kere ateist olacak kadar kafasını çalıştırmış adam biraz olgun olur amk.
    ···
   tümünü göster