1. 1.
    0
    geri zekalı çakma atatürkçülere bak sen. yeni bir masal dillerde;
    ismet inönü yazmış güya gençliğe hitabeyi. atatürk "türk" milliyetçisiydi ve tr de yaşayan insanlar olan türk'ün milliyetçisi değildi. bildiğin türk milliyetçisiydi. çünkü bozkurt türkiyede yaşayan insanların değil türklerin simgesidir,
    çünkü türk silahlı kuvvetlerinin sitesinde kuruluş tarihi olarak türkiyede yaşayan insanların kurduğu ordunun değil, orta asyadaki türklerin kurduğu ordunun tarihi yazar
    türk tarih kurumu, türkiyede yaşayan insanların tarihini araştırmakla yetinmez, "ırk" olan türk'ün * tarihini araştırır.
    yahu ismine saklandığınız birisi gibi olmuyorsunuz hadi, madem öyle ben bu değilim de kendine başka bir sıfat bul. neden atatürk'ün de kendin gibi olduğunu iddia ediyorsun? o at gözlüklü dediğiniz şakirtler bile sizden daha açık görüşlü lan. adam yeri geliyor fetullah gülen bu konuda yanlıştır diyor. hoca efendi diyor tabi orası ayrı ama, "ben böyle düşünüyorum, ve fetullahı seviyorum. öyleyse fetullah da böyle düşünüyor" demiyor. yani şakirtlerden bir farkınız yok. atatürkü sevin, milliyetçi olmasan da kimse "niye seviyorsun atatürk'ü" diye sormaz. soranın beyinsizliğidir sorarsa da. ırkına aşık birisi olması atatürk'ü sevmemek için bir neden değildir.

    ama yine de inat ediyorsan yok atatürk öyle biri değildi diye

    ey "türk" gençliği;
    atatürk'ün her "ırk olan türk" milliyetçisi sözlerini satacak isimler arayacaksanız. ben icraatlerinden öte, sözlerinden bir kısmını aşağıda listeledim. buyrun başlayın:

    beyler işiniz uzun çünkü sırada daha bunlar var inkar edeceğiniz:

    -muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
    -kanını taşıyandan başkasına inanma.
    -türkiye türklerindir.
    -hayattaki yegane üstünlüğüm türk doğmaktır.
    -eğer bende bazı fevkaladelikler görüyor buluyorsanız bunları sadece ve yalnız türk olmama, türklüğüme bağlayınız.
    -bu ülke, tarihte türk’tü, bugün de türk’tür ve sonsuza dek türk olarak yaşayacaktır.
    -yurttaşlarım, az zamanda çok ve büyük işler yaptık. bu işlerin en büyüğü, temeli türk kahramanlığı ve yüksek türk kültürü olan türkiye cumhuriyeti'dir.
    -dünya üzerinde türk'ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir.
    -ne mutlu türk'üm diyene!
    -bir türk, cihana bedeldir.
    ulu önder mustafa kemal atatürk

    moderatör için ayrı not:
    ey sevgili moderatör. bu güne kadar sayısız kez çaylak oldum, yeri geldi uçuruldum. ama yukarıda siyaset yoktur. atatürk ve atatürkçülük siyasetin ötesindedir. beni ırkçılıktan zamanında uçurmuş veya çaylak yapmış olmanız, yukarıdakilere ırkçı bir kulp bulabileceğiniz anldıbına gelmiyor, ki yoktur zaten.
    ırkçılığın yasak olma sebebi olarak tck 216 diyorsunuz. bu kapsamda her hangi bir ırka, bölgeye hakaret edilmemiş, aşağılanmamıştır.
    güncel konu olan gençliğe hitabenin atatürk tarafından yazıldığını reddedenler için yazılmıştır. benimle aynı görüşe sahip olmaman (tam tersi görüşe sahip olduğunuza eminim şu güne kadar tib'in inciye yaptığı sansürden fazlasını, moderasyon olarak bana yapmış olmanızdan dolayı.) sansür için geçerli sebep değildir.

    özet: atatürk milliyetçiydi beyler :S
    ···
   tümünü göster